The-Membranes

The Membranes gosti na zagrebačkom koncertu Marka Lanegana

Mark Lanegan nedavno je krenuo na svjetsku turneju u sklopu koje promovira novi album “Somebody’s Knocking”, a zagrebačka promocija će se održati u Tvornici kulture, 26. studenog 2019., u sklopu Fall festa.

Kao posebni gosti Marka Lanegana, tu večer će nastupiti I kultna britanska post-punk skupina The Membranes.

Inspirirani punkerskom DIY filozofijom The Membranes su nastali davne 1977. u Blackpoolu. Poput suvremenika s kojima su djelili pozornice kao što su Nick Cave, Black Flag, Einsturzende Neubauten, The Fall, Bauhaus, Big Black i Killing Joke, odabrali su svoj put i postali izuzetno utjecajan underground bend koji je do kraja 80-tih objavio šest studijskih albuma i devet singlova i postao miljenik legendarnog BBC-jevog DJ-a Johna Peela.

Grupa je 1990. uzela pauzu koja je trajala do 2009. kad su ih My Bloody Valentine (koji su nekad ranije nastupali kao njihova predgrupa) nagovorili da se ponovo oforme za nastup na All Tomorrow’s Parties festivalu. Povratnički nastup je bio toliko uspješan da ih je i grupa Shellac nagovorila na daljnje svirke, a bend je u konačnici odlučio snimiti i novi album. Dvostruko izdanje “Dark Matter / Dark Energy” objavljeno je 2015. i pokupilo fantastične kritike, najbolje u kompletnoj karijeri benda.

Njihovo najnovije studijsko izdanje “What Nature Gives, Nature Takes Away” objavljeno je ovog ljeta, i na njemu gostuju Chris Packham, Shirley Collins, Jordan i Kirk Brandon. Kritika je I ovaj album objeručke prihvatila, opisujući ga kao “glazbenu verziju slika Hieronymusa Boscha”.

Prije gostiju iz Velike Britanije publici će se predstaviti izvanredni zagrebački bend The Lesser Men koji su upravo izdali treći album “References, Reflections: Revelations”, te će, ovom prilikom prikazati sneak-preview onoga što se ima dogoditi na zagrebačkoj promociji, zakazanoj za 23. siječnja iduće godin. Album opisuju kao “pokušaj prepoznavanja neizbježnih referenci na povijest glazbe, opću i vlastitu, njihovog osvještavanja i usvajanja u protuteži skrivanju pod plaštom hinjene originalnosti.”

Službena satnica eventa:

19:30 Ulaz
20:00 Lesser Men
20:45 Membranes
21:40 Mark Lanegan Band

Cijena ulaznice do 25. studenog je 120 kn, a na dan koncerta iznosit će 150 kn.

Ovaj event jedan je u nizu koncerata koji se održavaju pod zajedničkim nazivom Fall festival, jer festivala nikad dosta, a u sklopu kojeg u Tvornici nastupaju i Acid Mothers Temple, Repetitor i Acid Arab. Jedinstvena festivalska ulaznica za sve koncerte je 290kn.

Službena prodajna mjesta:
Dirty Old Shop, Tratinska 18
Rockmark, Berislavićeva 13
Entrio.hr

Total
0
Shares
Previous Article
Rambo-Amadeus-u-Vinkovcima-prima-nagradu-DORF-nagradu

Rambo Amadeus u Vinkovcima prima nagradu DORF nagradu

Next Article
Demode-bend

Demode objavio debi singl "Bezbroj boja"