The Screaming Wheels album Istramental

The Screaming Wheels objavili debi album “Istramental”

Četvoročlana alternativna bluz/rok postava iz Novigrada, The Screaming Wheels, predstavlja debitantski studijski album Istramental u izdanju etikete Rock Svirke Records.

Grupa The Screaming Wheels osnovana je u septembru 2018. godine, baš pre učešća na desetom Croatian Blues Challenge-u, takmičenju koje je održano novembra iste godine u Puli. Tamo su pobedili u kategoriji najbolji ‘Solo/Duo’ izvođač, a u januaru 2019. predstavljali su Hrvatsku na 35. International Blues Challenge-u u Memfisu. Kritika i publika tada ih je proglašavala “hrvatskom senzacijom”. Denis Makin i Leo Anđelković su prijatelji iz detinjstva i sarađivali su u brojnim bendovima i muzičkim projektima, tako da je formiranje zajedničkog sastava bio logičan potez. Odlučili su da ne nastupaju kao duo, već da prošire bend, te pored njih dvojice postavu čine još i basista Danijel Teodorović (Baltazar) i bubnjar Erle Đurđević.

Ovo je novi bluz-rok stil sa naznakama psihodelije koji zadržava osećaj autentičnosti, sa slajd gitarom koja dostiže pravi vhunac.

Od prve numere „Before the Sun“, koja otvara ploču ne toliko BANG, već više BAM efektom, tačno između očiju, odličnom slajd gitarom i vokalom, sa uzbudljivim, sirovim zvukom u pozadini. Album se poigrava mnogim žanrovima bluza i roka, ali je dosledno originalan i energičan. Svaka pesma ima svoj identitet, ali je svaka savršeno odsvirana, a produkcija je apsolutno vrhunska.

Sve u svemu, ovaj album može biti divlja avantura bluz zaljubljenicima, ali muzika i život se nastavljaju, a The Screaming Wheels nastavljaju uzbudljivim stilom i sa nogom na pedali. Nove pesme, odlična svirka, sjajna produkcija, šta ima da se ne sviđa“, izjavio je Norman Beaker, član Bluz kuće slavnih.

Dizajn omota potpisuje Toni Buršić.

Spisak pesama:

Before The Sun

My Soul Belongs To Blues

Cold Hearted Bitch

Chicken Catcher

Poor Are Pure

Istramental

Back To The Roots

Willy The Wimp

Official Site / Facebook / Instagram / Twitter / YouTube

Total
1
Shares
Previous Article
Goblini 2020

Goblini 29. oktobra u SubBeernom Centru

Next Article
Stain Fade

Stain predstavio novi singl ’’Fade’’