the-screaming-wheels-willy-the-wimp-single-cover-photo-samir-ceric-kovacevic

The Screaming Wheels singlom “Before the Sun” najavljuje debi album ‘Istramental’

Četvoročlani alternativni blues/rock sastav iz Novigrada (Istra, Hrvatska) The Screaming Wheels objavljuje drugi singl “Before the Sun” sa predstojećeg debitantskog albuma ‘Istramental’ 24. septembra u izdanju izdavačke kuće Rock Svirke Records.

“The Screaming Wheels singlom “Before the Sun” vam može smrznuti dušu ‘do kostiju’ svojim intezitetom, dok se ispod zvuka prijetnje i mraka nalazi vrlo hipnotična, pomalo jeziva ali ipak vrhunski i emocionalno odsvirana pesma što se dalo i očekivati”, navodi član Blues kuće slavnih, Norman Biker (Beaker).

Croatian Blues Challenge 2018 pobednici objavljuju singl sa pratećim dokumentarnim videom koji prati put bend na International Blues Challenge 2019 u Memfisu uključujući i čuveni Flux studio gde je album miksan.

“Pjesma govori kako prije sunca dolazi kiša, kako prije zabave dolazi patnja, prije grešnosti dolazi vjera, odnosno da su preispitivanja samoga sebe, rad i neodustajanje od snova neizbježni za sreću pojedinca i društva, kao i za samouvjerenost, empatiju i ostale pozitivne osjećaje. Jedino će na takav način društvo biti slobodno”,

navode iz benda.

Produkciju pesme, snimljenu u novigradskom bioskopu i zagrebačkom Sound Station studiju, zajedničkim snagama uradili su Leo Anđelković (Baltazar, Norman Beaker Trio) i Denis Makin (Vervet). Leo je bio zadužen za mastering, dok je miks uradio Tom Beuchel u njujorškom Flux studiju.

Grupa The Screaming Wheels osnovana je u septembru 2018. godine, baš pre učešća na desetom Croatian Blues Challenge-u, takmičenju koje je održano novembra iste godine u Puli. Tamo su pobedili u kategoriji najbolji ‘Solo/Duo’ izvođač, a u januaru 2019. predstavljali su Hrvatsku na 35. International Blues Challenge-u u Memfisu. Kritika i publika tada ih je proglašavala “hrvatskom senzacijom”. Denis i Leo su prijatelji iz detinjstva i sarađivali su u brojnim bendovima i muzičkim projektima, tako da je formiranje zajedničkog sastava bio logičan potez. Odlučili su da ne nastupaju kao duo, već da prošire bend, te pored njih dvojice postavu čine još i basista Danijel Teodorović i bubnjar Erle Đurđević.

Total
5
Shares
Previous Article
Kika-Pokvarila-sam-se

Kika singlom "Pokvarila" najavila album "Na ivici mogućnosti"

Next Article
ŽEN Opet Gange

„Zagreb Calling: Generacija bez refrena“ predstavlja ŽEN „Opet Gange“