Share
Them Moose Rush objavili novi album “Dancing Maze”

Them Moose Rush objavili novi album “Dancing Maze”

NOVI ALBUM NESPUTANOG I ODVAŽNOG ROCK TROJCA THEM MOOSE RUSH “DANCING MAZE”

„Pušteni s lanca“, beskrajno zabavni i inventivni – tim su riječima strani mediji već dočarali bjelovarski trojac Them Moose Rush i njihov upravo izdan novi album “Dancing Maze”.

Ovi drski i nesputani eksperimentatori stvaraju fuziju groovea, psihodelije, prog rocka, noisea, pa i jazza, a glazbeni konoseri u njima čuju luđaštvo Mr Bunglea i Captaina Beefhearta. Uz prepoznatljiv vrišteći vokal te neočekivane glazbene prevrate i rješenja, novi album poigravanje je na još više razina:

„Album smo nazvali ‘Dancing Maze’ jer smatramo da odlično sažima smjer u kojem se naš stil i zvuk razvijaju. Pokušali smo izbalansirati naš groovy (Dancing) i matematički spektar (Maze) i postići da album bude nekonvencionalan, ali u isto vrijeme catchy. Uvijek su nas privlačile nepravilne mjere, a ovdje smo dodatno obratili pažnju da slušatelj ne ide za tim, već doživi nešto uzbudljivo, a da ni sam ne zna opisati zašto. Mi već odavno ne čujemo uopće kad je neka mjera 3/4, 7/8 ili 4/4, već jednostavno stvaramo glazbu koja se spontano kanalizira kroz nas.“ – objašnjava Nikola Runjavec, vokal benda.

Sve pjesme na albumu nazvali su po imenima likova koji plešu kroz labirint gdje svaki od njih ima jedinstveni put i atmosferu kojom pristiže do cilja. Nekad su to poznate osobe, poput Dolly Parton koja u jednoj pjesmi brije svoje majmune (!), no naglašavaju da odabir osoba nema nikakve veze s preferencijama benda. Snimanje i produkciju potpisuju zajednički Mark Mrakovčić, Borna Mijolović i Them Moose Rush. Za mix i master zaslužni su Mark Mrakovčić i Them Moose Rush. Artwork je kreacija benda.

Them Moose Rush – “Dancing Maze” [Dostava Zvuka / Dirty Old Label, 2020.]

Album je dostupan na svim streaming servisima, Youtube kanalu benda i Bandcamp stranici gdje su trenutno u preorder ponudi i fizička izdanja (vinil i CD) te pripadajući merch.

POPIS PJESAMA
01. Ray's Dancing Maze
02. Jeff's Transcending
03. Annie's Moles
04. Jerry's Bacon Flavored Vegan Potion
05. Jude's Got Another
06. Dolly's Wedding Song
07. Nigel's Food Falling
08. Sonny's Hidden Money
09. Yvonne's Getting On
10. Chris's Cake Crisis
11. Jack's Secret Algorithm

“Dancing Maze emerges as a multi-textured tapestry which is difficult to define, but bloody fun to listen to.”
Prog Magazine

“Novi album grupe Them Moose Rush trenutno je najbolje što hrvatska rock scena nudi. Originalno i kvalitetno, s odličnim pjevačem, neobično privlačnim melodijama i fantastičnim, bravuroznim sviranjem uz vrhunsku produkciju.”
Dubravko Jagatić

“Dancing Maze is an inventive, manic trip through the wildly talented three-piece's musical world, chock full of surprises and never ceasing to entertain in its onrush of diverse, toe-tapping prog.”
Stoner HiVe

“It’s the huge talent that Them Moose Rush possess: the ability to make such complicated music so urgent, so thoroughly bloody enjoyable. Dancing Maze grows more attractive and impressive with each listen: a rare combination in the world of Progressive Rock.”
Ghost Cult

Them Moose Rush iza sebe imaju sjajni prvijenac „To Future Miss Sunshine“ (2013.), dva EP-a – „Three π One“ (2014.) i „Three π Two“ (2015.), a prije aktualnog albuma „Dancing Maze“ (2020.) za Dostavu Zvuka / Dirty Old Label izašao im je i hvaljeni „Don't Pick Your Noise“ (2018.) koji se našao na mnogim listama najboljih domaćih izdanja. Značajne pohvale bend je dobio i od strane mnogih svjetskih utjecajnih magazina i portala kao što su Prog, Metal Hammer, Metal Injection, Everything is Noise itd. Tijekom proteklih godina intenzivno su nastupali u Velikoj Britaniji i po čitavoj Europi (Berlin, London, Dublin, Köln, München, Prag itd.).

LINKOVI
Stream: band.link/DancingMaze
Web: themmooserush.com
BC: themmooserush.bandcamp.com
FB: facebook.com/themmooserush/
IG: instagram.com/themmooserush/
TW: twitter.com/ThemMooseRush

Them Moose Rush su:
Nikola Runjavec – gitara, vokal
Vedran Marinko Komlen – bubnjevi
Branimir Kuruc – bas

Them Moose Rush su bend Dostave Zvuka.

dostavazvuka.hr/
facebook.com/dostavazvuka/