Share
Tibor & Baš Čelik objavili singl ‘Za Ezru’

Tibor & Baš Čelik objavili singl ‘Za Ezru’

Banjalučki muzičar Tibor Tišma nedavno je okupio muzičke istomišljenike koji su zajedničkim kreativnim snagama pokrenuli bend Tibor & Baš Čelik, te publici predstavljaju prvi singl i spot ‘Za Ezru’. Ovo je prva u nizu autorskih pjesama koje su snimane u jednom od najboljih studia – „Pavarotti“ u Mostaru, pod producentskom palicom Đanija Pervana.

“Od početka stvaranja znao sam da ovaj materijal zahtijeva nešto potpuno drugačije od onog gdje sam nekako postao jako komforan u stvaralačkom smislu. Svjesno sam odlučio da ovaj materijal treba drugačiji stav, iskustva i muzičke ukuse i na prvom mjestu jednu ogromnu količinu kreativne injekcije koja je došla od strane članova “Baš Čelika”, ljudi koji su osjetili da imaju mnogo toga da kažu u ovom novom sastavu”, istakao je Tišma.

Sastav “Baš Čelik” čine Srđan Lakić na gitari, Ozren Miodragović – harmonika, VelemirDušanić – bubnjevi, Mihailo Savić – bas gitara, te Ranko Pavić – truba. Tibor je svirao gitaru i banjo, što je variralo od pjesme do pjesme koju su stvarali, dok je producent novog materijala poznati muzički znalac Đani Pervan.

Tibor ističe da je pravac novog materijala, kao i singla “Za Ezru” jako neodređen, te da se nisu zaključali u određen stil. Stvaranje materijala je teklo spontano, dok su tekstovi pjesama i poruke koje stihovi nose jako čiste i bez skrivanja između redova govore, odnosno pjevaju o svakodnevnim stvarima, apsurdima koji nas okružuju, pa do mnogobrojnih drugih tema koje su trenutna inspiracija.

Video spot za singl “Za Ezru” snimao je Goran Ratković Gogson, koji je samoj priči pristupio veoma studiozno i napravio jednu posebno energičnu video priču, koja prati dinamiku samog singla.

Tibor otkriva da će u narednom periodu zajedno sa sastavom “Baš Čelik” predstaviti niz singlova i video spotova, te da će naredna muzička priča pred publikom biti na proljeće, što će biti uvertira za sezonu koncerata i festivala.

  1. […] Svi oni koji dođu na promociju saznaće nešto više o kreiranju ove pjesme i spota, a članovi benda će uz svirku otkriti još poneki detalj koji spremaju u svojoj kreativnoj muzičkoj radionici. […]

Comments are closed.