Share
Tko će ove godine u Rock and Roll kuću slavnih?

Tko će ove godine u Rock and Roll kuću slavnih?

GETTY_RADIOHEAD_KATE_BUSH_RATM_DEPECHE_HALL_OF_FAME-920x584
nme.com

Rock and Roll kuća slavnih objavila je popis izvođača koji mogu biti uvršteni u tu prestižnu instituciju 2018. godine, piše časopis Rolling Stone.

Na popisu se nalaze Radiohead, Rage Against The Machine, Bon Jovi, Depeche Mode, Judas Priest, Kate Bush, The Cars, Dire Straits, Eurythmics, J. Geils Band, LL Cool J, MC5, The Meters, The Moody Blues, Rufus i Chaka Khan, Nina Simone, Sister Rosetta Tharpe, Link Wray te The Zombies.

U prosincu će se znati koji su izvođači dobili najviše glasova za ulaz u Kuću slavnih, a samo uvrštenje dogodit će se tijekom svečanosti u koncertnoj dvorani Public Hall u Clevelandu 14. travnja 2018. godine.

Kako bi ostvario pravo da bude uvršten u Kuću slavnih 2018. godine, izvođač je svoj prvi single ili album morao izdati 1992. godine ili ranije. Neki od izvođača su se i prije pojavljivali na glasačkim listićima dok je ovo prvo pojavljivanje za Kate Bush, Dire Straits, Eurythmics, Judas Priest, The Moody Blues, Radiohead, Rage Against The Machine, Nina Simone i Sister Rosetta Tharpe.

Rage Against The Machine i Radiohead jedini su izvođači s popisa koji su singleove ili albume izdali 1992. godine. Naime, Radiohead je 1992. godine izdao pjesmu “Creep”, dok je Rage Against The Machine iste godine izdao debitantski album “Rage Against The Machine”.

Što se tiče drugih nominiranih, J. Geils Band na glasačkom se listiću pojavljuje po peti put, LL Cool J i The Meters bili su nominirani četiri puta; The Cars, MC5 i The Zombies tri puta, a Bon Jovi, Depeche Mode, Link Wray te Rufus i Chaka Khan dva puta.

Već šestu godinu za redom i javnost će moći glasati prilikom izbora u Rock and Roll kuću slavnih. Od srijede pa sve do 5. prosinca obožavatelji nominiranih moći će glasati za uvrštenje svojih miljenika u Kuću slavnih. Pet izvođača koji od obožavatelja dobiju najviše glasova bit će pridodani popisu koji će generirati glasovi 800 glazbenika, povjesničara i insajdera iz glazbene industrije.

Prošle godine su u Kuću slavnih uvršteni Pearl Jam, Yes, Journey, Tupac Shakur, Joan Baez i Electric Light Orchestra.

jutarnji.hr