Share
TNT Band objavio debi singl i spot “Uživaj”

TNT Band objavio debi singl i spot “Uživaj”

TNT Band iz Tuzle predstavio je svoju prvu pjesmu i spot pod nazivom “Uživaj”.

Dok se brojni cover bendovi trude publici svoje umijeće predstaviti na najbolji način i nastupima uljepšati atmosferu prilikom dnevnog ili večernjeg izlaska, neki od njih teže i autorskom radu, što je za svaki bend veliki korak naprijed. 

Taj korak je napravio TNT bend iz Tuzle i svojim vjernim pratiocima ali i, vjeruju, budućim, premijerno prezentovali svoj prvi autorski uradak, pjesmu i video spot pod nazivom “Uživaj”. 

Ova dinamična pjesma je rezultat vrijednog rada članova benda i njihovih prijatelja koji su zajedničkim snagama kreirali nešto novo na muzičkoj sceni. Basista Zlatko Smajić, gitarista Enes Hodžić, bubnjar Asmir Smajić, uz koje se u spotu pojavljuje i pjevačica benda Irma Hasić, i njihovi prijatelji, su ulogu glavnog vokala povjerili Davoru Tarade, koji je na energičan način opravdao povjerenje i postao dio ove muzičke porodice. Iako je bivša članica benda, Ajša Velagić se rado odazvala pozivu i otpjevala bek vokale. Adnan Hadžibegić Hera je ovoj ekipi snimao video spot za pjesmu, a u saradnji sa Senkijem Mujezinovićem spot je sniman u bašti jednog od tuzlanskih lokala, te su svima u ovom teškom vremenu koje je zahvatilo cijeli svijet, željeli ponuditi nešto novo, drugačije i veselo. Tekst i muziku potpisuje Mirsad Mujkanović, aranžman Zlatko Smajić, a miks i mastering Adil Alić i Zlatko Smajić.  

Link razgovora sa članovima benda koje je objavila RTV7 Tuzla