Share
“Tokyo Vice” – Michael Mann će režirati novu dramsku seriju za HBO Max

“Tokyo Vice” – Michael Mann će režirati novu dramsku seriju za HBO Max

Nagrađivani filmaš Michael Mann potpisao je ugovor za režiju pilot epizode nove kriminalističke dramske serije Tokyo Vice koja će ići na streaming servisu HBO Max.

Radnja serije će pratiti svakodnevnicu novinara (Ansel Elgort) koji se ubacio u policijsku jedinicu Tokyo Vice kako bi otkrio korupciju, ali će ga dan po dan podzemlje Tokija sve više povlačiti i mijenjati tako da više neće znati kome vjerovati, prenosi MojTV.

Serija je rađena prema istoimenim memoarima Jakea Adelsteina koji je pisao o godinama koje je proveo u Tokiju kao prvi ne-japanski reporter koji je radio za jedne od najvećih japanskih novina Yomiuri Shinbun. 2013. godine bilo je najavljeno da će se raditi film za koji je Adelstein napisao scenarij s J. T.-jem Rogersom, režirati ga je trebao Anthony Mandler, a u glavnoj ulozi se trebao naći Daniel Radcliffe, no projekt je propao. U lipnju ove godine objavljeno je da će se ipak raditi televizijska adaptacija memoara, serija u 10 epizoda u kojoj je glavna uloga pripala Anselu Elgortu. J. T. Rogers zadužen je za scenarij, a Ken Watanabe naći će se u jednoj od uloga.

Zadnje što je Mann režirao bio je kriminalistički triler Blackhat u kojem je glavnu ulogu ostvario Chris Hemsworth, ali koji nije baš dobro prošao kod kritike i publike. U (naša) kina 14. studenog stiže biografska drama Ford v Ferrari koju potpisuje kao izvršni producent (trebao ju je režirati, no to ulogu je preuzeo James Mangold) i koja je u planu još od 2015. godine. Mann radi i na biografskoj mini serije Hue 1968 koja je najavljena 2017. i još je uvijek u pred-produkciji.

Foto: autempslire.com