Share
Tom Waits Lettermanu izveo odu ‘Take One Last Look’

Tom Waits Lettermanu izveo odu ‘Take One Last Look’

“Ovo je za tebe, Dave,” Tom Waits je rekao Davidu Lettermanu prije nego je izveo novu pjesmu, prigodno nazvanu “Take One Last Look.” Waits je prvi put nastupio kod Lettermana 21. prosinca, 1983. kada je voditelj vodio NBC-jev Late Night, a budući da su ostale još samo četiri epizode Late Showa prije Lettermanovog odlaska u mirovinu, Waits je voditelja i publiku počastio nikad prije izvedenom pjesmom.

“Let’s watch the sun come up in another town / Try our luck a little further down / Leave the cards on the table, leave the bread on the plate / Put your hand on the gearshift, let your foot of the brake,” pjevao je Waits uz pratnju tek harmonikaša i kontrabasista. “And take one last look / At the place that you are leaving.” S ciljnom trakom u vidiku – i sa spremnim posljednjim gostima Late Showa – Waitsova je pjesma bila posebno dirljiva, budući da se Letterman sprema napustiti noćni program nakon više od 32 godine i nezaboravne ostavštine.

“Ne znam kada ću ponovno vidjeti Davea. Sad ćemo se morati zadovoljiti slučajnim susretima na pilatesu,” šalio se Waits na svojoj službenoj stranici. Pjevač promukloga glasa nastupio je po deseti i posljednji put na Late Show With David Letterman.

Osim premijerne izvedbe, Waits je po posljednji put sjeo na Lettermanov kauč, gdje je s noćnim voditeljem porazgovarao dok je George Clooney sjedio u tišini lisicama vezan za Lettermanov zglob. “Nevjerojatno je kako su ljudi dobri prema tebi kada znaju da odlaziš,” Waits je primijetio prije nego se bacio u petminutni sjedeći stand-up čiji je glavni štos bio oskarovac nelagodno vezan za Lettermana.

“Dugo nisam bio u New Yorku, iznenadio sam se. Bio je nekakav veliki red na ulici i pomislio sam: ‘Možda se cure tuku,'” Waits priča Lettermanu. “Pitao sam neku dvojicu u redu: ‘Što čekate u redu?’ A oni su rekli da čekaju salatu. Iskreno mi je bilo neugodno zbog njih. Rekli su da stiže helikopterom iz Cheyennea, zbilja je svježa.”

Waits se i šalio kako radi na dezodoranu s “mirisom novog automobila” i na “perspirantu” koji se zove “naporan rad.” Lettermanova gaža završava u srijedu, 20. svibnja kada će gostovati Tom Hanks (po 60. put) sa posljednjim glazbenim gostom Eddiejem Vedderom.

rollingstone.hr