Share
Tool iznenadio fanove i uživo odsvirao dvije nove pjesme

Tool iznenadio fanove i uživo odsvirao dvije nove pjesme

Nakon 13 godina čekanja i albuma 10.000 Days bend Tool predstavio je dvije nove pjesme, koje će se najvjerovatnije naći na novom albumu, a koji bend priprema duži vremenski period i sve detalje krije od javnosti.

Bend je tokom nastupa na “Welcome to Rockville” festivalu u Jacksonvilleu, 5. maja, fanovima predstavio dvije pjesme – “Descending” i “Invincible”. Iako je snimanje i fotografisanje na svim koncertima i nastupima ovog benda zabranjeno – to pojedine nije spriječilo da ne izvade svoje mobilne aparate i zabilježe momenat koji ljubitelji zvuka benda Tool čekaju duže od decenije.

Spekuliše se da će novi album svjetlost dana ugledati ovog ljeta – a u međuvremenu bend svira diljem SAD-a. Pjesma “Descending” počinje klasično “toolovski”, prije dobro poznatog progresivnog raspleta. Inače, ovu pjesmu su ranije svirali ali samo u instrumentalnoj verziji.

“Invincible” je dosta melodičnija, ritmičnija – prije nego što doživi klimaks u prepoznatljivom Toolovom stilu.

Pjesme su objavljene na YouTube kanalu OverloadTV, međutim na ovom video servisu se mogu pronaći i “prečišćene” verzije ovih pjesama, koje su opet napravili fanovi, prenosi N1.

Pogledajte i poslušajte.

Foto: Griffin Lotz (Rolling Stone)