trokut-album-shapeless

Trokut predstavio debitantski album “Shapeless“

U danima otkazivanja – Trokut započinje! Novo putovanje bez forme i oblika electronic jazz četvorke najavljeno je prošli tjedan iznimno uspješnim singlom Spinning Top koji je osvojio radio postaje. Danas su predstavili debitantski album SHAPELESS pod izdavačem Rika Muzika

Kada četvorka nosi ime Trokut, onda znamo da svaka norma i oblik nestaju. Trokut se prošlog tjedna predstavio Hrvatskoj i svijetu premijernim singlom Spinning Top, a upravo je objavio svoje debitantsko dijete ljubavi jazza i elektronike – SHAPELESS, izdavača Rika Muzika.

Kritika Maje Trstenjak (SoundReport) pokazuje da donose „jedinstveni glazbeni izričaj visoke razine kvalitete. S obzirom na postavu benda, prilično visoki standardi su očekivani, no oni su uspjeli napraviti korak naprijed te ponuditi domaćoj glazbenoj sceni jedan uistinu poseban osjećaj, hipnotičko-ambijentalni trenutak u kojem slušatelj svakom svojom porom upija glazbu kao takvu, jer će, kroz prvih nekoliko slušanja, naprosto biti u nemogućnosti razaznati pojedine detalje, jer je kompaktnost ovih skladbi izuzetno naglašena.”

Shapeless tako u svakom trenutku odiše specifičnom vrstom hladne, urbane, racionalne melankolije pomalo nagoviještene već u nazivima pjesama, okrutno se odričući ljudske osjećajnosti kao polazne točke i umjesto toga se okreće problematici stvarnosti snova o električnim ovcama, te istraživanju čovjekove iskustvenosti koja proizlazi iz njegove andriodizacije kao korolar, a ne kao postulat. Može li asimetričnost izroniti iz nasilno simetriziranih dubina? Je li mogućnost gubljenja u matematički rigoroznom pristupu analize ljudskog iskustva dobra smjernica za traženje novog jezika pri odgovaranju na to pitanje? Može li nam Trokut pružiti uvid u strukturu takvog jezika?

Četverokutni Trokut su jazz trailblazeri mlađe generacije – Jaka Arh (tenor saksofon i elektronika), Filip Pavić (električna gitara), Hrvoje Kralj (električni bas) i – idejni začetnik Jerko Jurin (bubnjevi i elektronika). Album je nastao s basistom Bojanom Skočilićem kojeg je u novom formatu zamijenio spomenuti jazzist Kralj. Trokutovci su tako svoja formalna glazbena obrazovanja sljubili s raznim suvremenim glazbenim pravcima, poput drum ‘n’ bassa, 2-stepa i downtempa, pritom kreirajući niz improvizacija preko zadanih formi i harmonijskih progresija tipičnih za suvremeni jazz.

Album je dostupan na CD formatu i putem BandCampa, a od 30. listopada na svim streaming servisima.

Više:

Total
0
Shares
Previous Article
Elemental

Elemental objavio spot za pesmu "U velikom gradu"

Next Article
Void Inn objavili novi album “End this game”

Void Inn objavili novi album “End this game”