Share
Turisti predstavljaju virtualnu singlicu

Turisti predstavljaju virtualnu singlicu

Riječki Turisti su dovršili snimanje novog, još uvijek neimenovanog drugog albuma kojeg su početkom godine predstavili singlom ‘Nepobjedivi’. Nakon zajedničkih dogovora, odluka je pala; prije nego album bude u prodaji, IvaVava i Bobo su publici namijenili ekskluzivni novi singl koji, kao nekada, sadrži A i B stranu!

Glavna tema ove virtualne singlice, A strana, je ‘Nonsens’, pravi new wave udar na slušna osjetila! Brza, intenzivna svirka s Ivinim vokalnim bravurama naprosto ne ostavlja prostora za nove udisaje, a eksplozivno prženje saksofona gostujućeg muzičara Darka Terlevića | The Siids | samo dodatno nabrijava atmosferu pjesme!

B strana, po ugledu na nekadašnje 45-ice je surfersko garažni twang, ‘Frape od mandarina’, instrumentalna igra između bubnjara Bobe Grujičićabasiste Roberta Jovanovića i gitariste Vave Simcicha koja pršti ubojitim ritmovima i napetim rifovima, spremna za uvodnu špicu novog Tarantinovog filma! Instrumental koji se ne zaboravlja!

Producent i ovih pjesama, kao i cjelokupnog materijala koji će objaviti Dallas Records u siječnju sljedeće godine je Matej Zec, nezaobilazni arhitekt zvuka Turista.

tekst i glazba: Vlado Simcich Vava

produkcija: Matej Zec

studio: GIS | Kastav

redatelj spotova: Igor Modrić

fotograf: Robert Kalčić

NONSENS | deezer

FRAPE OD MANDARINA | deezer