Share
Tvorac Peaky Blindersa i Tabooa radi adaptaciju Dikensove Božićne priče

Tvorac Peaky Blindersa i Tabooa radi adaptaciju Dikensove Božićne priče

Tvorac kultnih serija Peaky Blinders i Taboo, Stiven Najt snimaće serijal po romanima Čarlsa Dikensa u produkciji BBC-ja.

Prva u nizu TV serija biće Božićna priča, a u narednih pet godina trebalo bi da budu adaptirana i ostala najveća Dikensova dela. Izvršni producenti biće Tom Hardi, što će biti njihova treća saradnja, i Ridli Skot, koji je radio na “Taboo”.

“Velika je privilegija imati priliku prisetiti se klasičnih Dikensovih romana i interpretirati ih na potpuno nov način. Biće nam potrebno dosta sreće, i mudrosti da pristupimo tom zadatku kako bismo to uradili na dostojan način”, rekao je Najt.

Božićna priča je kultna priča o škrtom i okrutnom bankaru koji mrzi Božić, ali ga upravo tokom praznika posećuju duhovi prošlosti, sadašnjosti i budućnosti i on u potpunosti shvata prave životne vrednosti. Najtova adaptacija osmišljena je kao mini-serija od tri jednosatne epizode, a prve bi trebalo da se prikazuju na britanskom BBC 2019. godine.

Stiven Najt je u poslednje vreme veoma zaposlen. Osim na Dikensovim delima radi i na špijunskoj drami “The Girl in the Spider’s Web”, sa Kler Foj u glavnoj ulozi, najpoznatijoj po ulozi u Maloj Doroti, kao i na trileru “Rio” sa Benediktom Kamberbačom i Džejkom Gilenhalom. Napisao je i scenario za “Serenity” sa En Hatavej i Metjuom Mekonahijem, koji je trenutno u postprodukciji.

nedeljnik.rs   Foto: express.co.uk