Share
Twisted Tales objavili novi album “Bringer of Woe”

Twisted Tales objavili novi album “Bringer of Woe”

Twisted Tales su posle sedmogodišnje pauze izbacili svoj drugi po redu studijski album pod nazivom “Bringer of Woe”!

Album je izašao 4.5.2019. i dostupan je za besplatno preuzimanje sa bendovske zvanične internet stranice: www.twistedtalesofficial.com u mp3 i WAV formatu. U paketu dolazi i kompletna “knjižica” sa tekstovima i artworkom.

Album je sniman u periodu 2016/2017 u sopstvenom Twisted Studiu u Kuršumliji, gde je odrađen i kompletan miks.

Bringer of Woe je donekle old school Thrash/Death Metal ploča koja traje sat vremena i sastoji se iz 12 pesama. Želja benda je bila da napravi siroviji, agresivniji album sa prirodnijim zvukom i odgovarajućom produkcijom. Tokom komponovanja pesama dosta se eksperimentisalo različitim motivima, delom tipičnim za sam pravac, delom više prirodnim za klasičan Heavy Metal, a ima i puno egzotičnih motiva, tako da slušaoce očekuje, nadamo se, prijatno iznenađenje! Tekstovi obrađuju uglavnom teme poput ličnih i porodičnih gubitaka, zavisnosti, besa, preispitivanja vere, iskaljivanja frustracija i međuljudskih odnosa.

Twisted Tales

Inače, bend je oformljen u Kuršumliji 8.12.2004. kao Melodic Death metal bend. Nakon snimanja prvog demoa Behind the Gates of Eternity, prestaju sa radom, da bi se ponovo okupili 2009. i nastavili svoj rad kao Thrash/Death metal bend. 2012. izdaju svoj prvi studijski album pod nazivom We Shall be Heard. Novi album je aprila meseca 2019. najavljen singlom Bittersweet Sorrow koji možete poslušati ovde:

Artwork je radio njihov dugogodišnji saradnik Maggot Meister iz All Things Rotten.

Bend trenutno čine: Ljubiša Đorđević – ritam gitara i vokal, Miša Milovanović – solo gitara, Stevan Dinić – bas gitara i Nemanja Velicki – bubnjevi

Album možete besplatno preuzeti na linku.