Share
U centru Sarajeva počelo oslikavanje murala Davorinu Popoviću

U centru Sarajeva počelo oslikavanje murala Davorinu Popoviću

Oslikavanje murala legendarnom Davorinu Popoviću u Radićevoj ulici u Sarajevu počelo je sinoć i trajat će narednih nekoliko dana, a u sklopu Pop Art Festivala i Dana Kantona Sarajevo.

Mural frontmenu grupe Indexi, jednom od najznačajnijih predstavnika savremene bosanskohercegovačke umjetnosti, nacrtat će sarajevski ulični umjetnik Benjamin Čengić Zian i Obojena klapa.

Inače, idejno rješenje za mural uradio je Armin Numanović, student Akademije likovnih umjetnosti, a u sklopu konkursa Pop Art Festivala.

“Mural će se oslikavati nekoliko dana. Danas smo radili reintegraciju zida, odnosno nanošenje zaštitnog sloja na zidu, a večeras počinje oslikavanje. Mural je promjera otprilike 15×5 metara”, rekao je za Klix Mirza Đugum iz Udruženja za kulturu i obrazovanje

Pogon koje stoji iza organizacije Pop Art Festivala. Zajedno sa oslikavanjem murala, Dani Kantona Sarajevo donose mnoštvo događaja u Radićevoj ulici gdje će biti upriličeni dizajnerski bazar, dječije radionice, muzički program, igre sa psima i ostali zabavni sadržaji.

Foto: klix.ba

  1. […] Sarajevu, u ulici Radićeva, završeno je oslikavanje murala posvećenom Davorinu Popoviću, lideru sastava […]

Comments are closed.