Share
U februaru nas očekuje druga sezona serije „Altered Carbon“

U februaru nas očekuje druga sezona serije „Altered Carbon“

Netfliks je konačno objavio kada će objaviti nastavak adaptacije sajberpank romana Ričarda K. Morgana „Digitalni ugljenik“ (Altered Carbon): datum je 27. februar 2020.

Serija je smeštena nekoliko vekova u budućnost gde tehnologija omogućava ljudima da svoja sećanja čuvaju i ubacuju u nova tela. Dok siromašni mogu samo da iznajme nova tela u koja će se preseliti, bogati su u mogućnosti da priušte klonove koji im omogućavaju da žive večno. Na samom početku serije bogati biznismen Lorens Benkroft (glumi ga Džejms Pjurefoj) unajmljuje bivšeg vojnika Takešija Kovača (koga tumače u dva vremena Džoel Kinaman i Vil Jun Li) kako bi istražio njegovo samoubistvo, a to ga uvodi u svet dubokih zavera.

Prva sezona se sastojala od 10 epizoda koje su bile adaptacija prvog romana Morganove trilogije. Netfliks je obnovio seriju 2018. godine i druga sezona će imati osam epizoda, prenosi Laguna.

Takođe, u izradi je i animirana serija smeštena u isti univerzum. Druga sezona donosi veliku promenu među glumcima: Entoni Meki će zameniti Kinamana kao novo Kovačevo telo. Li se vraća u ulozi originalne verzije ovog lika što nam na neki način potvrđuje da će druga sezona biti zasnovana na drugom romanu trilogije „Slomljeni anđeli“. U njemu Kovač odlazi na daleku planetu kako bi povratio vanzemaljski artefakt. Kako će se stvari odvijati saznaćemo krajem februara.