Share
U petak počinje BL Rising 19

U petak počinje BL Rising 19

Još samo dva dana nas dijele od jedinog banjalučkog underground događaja – BL Rising-a 19.

Banjaluka će u petak i subotu postati centar okupljanja ljubitelja teških nota iz cijele BiH, ali i regiona.

U dvije večeri na binu će se popeti 8 bendova iz 5 gradova, a svoj dolazak, pored BiH publike su najavili pojedinci iz Slovenije, Njemačke i Španije.

Drugu godinu za redom okupljamo domaće autorske bendove koji njeguju alternativne žanrove, a glas o Risingu se već uveliko širi Evropom. Posjetioci će i ove godine moći da uživaju u svojim omiljenim notama i da vatrenom energijom podržavaju umjetnike i oživljavanje ove subkulture u Banjaluci.

BL Rising 2019

Prvo veče vas očekuju dobojski Dick is Dead, tuzlanski Reluctant, te banjalučki Degenek i Grin Bulz. U subotu se na binu penju sarajevsko-beogradski Bombarder sa 33 godine iskustva, Futurephobia kojoj je kuća u čak tri grada (Sanski Most, Prijedor i Banja Luka), kao i banjalučki Cornix i Doom Man.

Pored toga što će publika imati priliku da čuje neke bendove po prvi put, neki od izvođača će ih počastiti premijernim izvedbama novih pjesama, pa i promocijom čitavih EP-ova.

Ne zaboravite da na ulazu uzmete svoju BL Rising narukvicu za nesmetani ulazak i izlazak, a ljubitelji merch-a pored Rising majice, mogu da se počaste majicama i CDovima bendova. Početak je u 20h, a minimalna donacija za ulaz je 7 KM.

BL Rising je nastao prošle godine, vođen sa dva glavna cilja: prikupljanje humanitarne pomoći i pružanje podrške autorskim bendovima. Prijatelji ovogodišnjeg događaja su City pub, Gorštak zanatska pivara, GBT Grafo Balkan, Oroundo, PosaoPlus, Nektar pivo, Alf.photo, Fest Nomadi, Danger Zone i regionalni muzički portal Treći svijet.

Sve novosti možete pratiti putem zvaničnog web site-a, Facebook stranice i događaja, YouTube kanala, te Instagram naloga.