U POКRETU sa Danijelom Dakićem Nova emisija o urbanoj kulturu

“U POКRETU sa Danijelom Dakićem”: Nova TV emisija o urbanoj kulturu

U utorak, 12. oktobra 2021. godine na prvom programu RTRS emitovana je prva epizoda prvog serijala tv magazina o urbanoj kulturi “U POКRETU sa Danijelom Dakićem”! Banjalučki muzičar Dragan Moconja bio je gost prve epizode.

Ciklus  emisija RTRS-a “U POКRETU sa Danijelom Dakićem” preispituje život u gradu kroz urbanu kulturu, definišući njeno djelovanje i uticaj na društvo. Кroz razgovore sa akterima urbane kulture, poznatim muzičarima, muzičkim producentima, vizuelnim i uličnim umjetnicima, digitalnim umjetnicima, glumcima i drugima koji personalni izraz izražavaju kroz urbanu kulturu, traga se za odgovorima na pitanja poput, šta je i u kojem obliku danas egzistira urbana kultura.

U emisiji postoji mnoštvo specifičnosti koje ovu emisiju postavljaju u sam vrh tehničkog i idejnog pristupa, a posebno se izdvaja unikatno vozilo Zastava 850AК, koje daje atmosferu  gradskog okruženja i jedinstven utisak vožnje klasikom, kojim ćete se voziti sa TV i Radio voditeljem i promoterom urbane kulture Danijelom Dakićem.

„U ovom serijalu RTRS – a vozićemo se upravo ovim vozilom, Zastavom 850 AК, jednim od simbola bivše države, koji ukoliko mu se posveti pažnja, pokloni ljubav i vrijeme, bez ikakvog problema može da vas vozi i u današnje vrijeme… Današnje vrijeme koje, čini se, nije jasno definisano, koje je sastavljeno od diskutabilnih trendova i koje i dalje traži neke svoje prave vrijednost. U potrazi za tim vrijednostima današnjeg doba u tv magazinu o urbanoj kulturi pokušaćemo vam predstaviti pojedince koji se bave kulturom koja nije institucionalna, nije najpopularnija, ponekad nije svima ni društveno prihvatljiva ali je presudna za različitost  društva, njegov razvoj i kulturu u urbanim sredinama – dakle, urbanu kulturu.”,

kaže autor i voditelj ove emisije Danijel Dakić.

Riječ je o modernoj i atraktivnoj televizijskoj emisiji, kratkom TV formatu, koja će se emitovati utorkom od 22 sata 35 minuta, na prvom programu RTRS.

Total
0
Shares
Previous Article
Harry the Kid Jedan stih

Harry the Kid objavio debi singl i spot 'Jedan stih'

Next Article
Flying Head - Golden Rope

Flying Head predstavio novi singl "Golden Rope"