Share
U prodaji ulaznice za sarajevski koncert Darka Rundeka i Ekipe

U prodaji ulaznice za sarajevski koncert Darka Rundeka i Ekipe

Darko Rundek, jedinstveni i omiljeni autor i izvođač svih generacija, nastupiće u kultnoj sarajevskoj Slogi na dan zaljubljenih, 14.februara.

Bend pod nazivom Darko Rundek i Ekipa sa šest vrhunskih muzičara dolazi u Sarajevo nakon tačno dvije godine i rasprodanog koncerta u sklopu turneje Apocalypso now u Domu mladih. Biće to opet noć za pamćenje, ovaj put u malo intimnijem prostoru za ograničen broj posjetilaca.

Prodaja ulaznica za koncert počela je u četvrtak, 16.01.2020 u 12h.  Ulaznice po promotivnoj cijeni od 15KM se prodaju u klubu Cinemas Sloga, biletarnicama BKC i Plato Skenderija te u prodajnoj mreži i online prodaji portala Kupikartu.ba. Rezervacija stolova je moguća samo kupovinom 4 ulaznice u klubu Cinemas Sloga.

Darko Rundek je jedan od najutjecajnijih autora i muzičara na prostorima bivše Jugoslavije koji je na sceni već više od četrdeset godina. Karijeru je započeo u legendarnom novotalasnom zagrebačkom bendu Haustor sa kojim je objavio četiri albuma. Nakon raspada Haustora, 1991. godine odlazi u Pariz gdje uglavnom radi muziku za pozorišne drame. 1997. godine izdaje svoj prvi solo album Apokalipso kojim kreće izvanredna solo karijera sačinjena od deset studijskih i živih albuma.

Foto: Stefan Rajhl