Share
U toku snimanje filma “Posle zime” rediteljskog prvenca Ivana Bakrača

U toku snimanje filma “Posle zime” rediteljskog prvenca Ivana Bakrača

U toku je snimanje filma “Posle zime”, prvog dugometražnog igranog filma Ivana Bakrača, koji je podržao Filmski centar Srbije.

U pitanju je crnogorsko-srpsko-francuska koprodukcija, a osim režije Bakrač je potpisao i scenario ostvarenja “Posle zime”, saopštili su danas iz FCS.

Bakrač objašnjava da je inspiraciju za scenario dobio iz želje da analitički obradi različitosti i sličnosti između tri vrste prijateljstva.

“Žensko-ženskog, muško-muškog i muško-ženskog prijateljstva. Priče mojih pet likova ispričane su kroz tri godišnja doba koja emocionalno i estetski podržavaju likove i njihove odnose, i spajaju se u epilogu koji donosi zima. Svi imaju oko 28 godina, prijatelji su od detinstva, ali žive u različitim gradovima i državama”, kaže Bakrač.

Scenarista i reditelj Ivan Bakrač je do sada poznat po svojim kratkim filmovima “Ratovi”, “Koja će nam postati siva”, “Male”.

Glavne uloge u filmu tumače Momčilo Otašević, Ana Vučković, Ivona Kustudić, Petar Burić i Maja Šuša. Glumačku ekipu čine i Bojan Žirović, Dubravka Kovjanić, Vladimir Gvojić, Milica Gojković, Stela Ćetković, Milica Majkić, Peđa Bjelac.

Direktor fotografije je Dušan Grubin, scenografkinja je Dragana Baćović, a kostimografkinja je Milena Milenković. Film će montirati Nataša Pantić.

Producenti filma su Snežana Nikčević i Ivan Đurović, a koproducenti Maja Ilić, Nikolina Vučetić Zečević i Guillaume De Seille. Veći deo filma “Posle zime” snimljen je u Crnoj Gori i Srbiji, a Bakrača i ekipu nastavak snimanja očekuje u februaru.