yu grupa

Udruženje muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije obeležava 65 godina postojanja

Udruženje muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije obeležiće danas u Beogradu  65 godina od svog osnivanja, a tom prilikom će dodeliti mnogobrojne nagrade, povelje i priznanja.

Dirigentu Bubiši Simiću biće dodeljena specijalna nagrada za sveobuhvatni doprinos muzici, a nagrade za životno delo iz oblasti džez, pop i rok muzike, biće dodeljene legendarnim umetnicima Dušku Gojkoviću, Đorđu Marjanoviću i Yu Grupi.

Takođe, biće dodeljena i nagrada za novu muzičku nadu koja je uspela da se etablira na muzičkoj sceni u poslednjih pet godina. Ove godine ta nagrada će otići u ruke muzičkoj grupi IRIE FM. Svim laueratima biće dodeljene posebno livene, pozlaćene statuete.

Organizacija muzičkih autora Srbije SOKOJ, kao partner ove manifestacije, dodeliće i posebna priznanja u tri kategorije- za najemitovaniju numeru domaćih autora u 2017 godini iz oblasti džez, pop i rok muzike, a na osnovu reprezentativnih uzoraka iz njihove baze podataka.

Biće dodeljene i posebne povelje, postuhumno, svojim bivšim istaknutim članovima, među kojima su Milivoj Mića Marković, Laza Ristovski, Miša Blam, Cune Gojković, Vlada Divljan, Milan Delčić Delča i Zoran Božinović, kao i povelje za doprinos u popularizaciji muzike koje će biti dodeljne Peci Popoviću, Petru Janjatoviću, Aleksandru Žikiću, Katarini Epštajn, Branki Glavonjić i Jeleni Vlahović.

blic.rs

 

Total
0
Shares
Previous Article

Rock Out u Močvari – Benefit koncert

Next Article

Novi album Filipa Gavranovića u aprilu