Share
Urban Instinkt predstavio spot za singl „Španac“

Urban Instinkt predstavio spot za singl „Španac“

Rapcore bend Urban Instinkt nedavno je na tržište plasirao svoj prvi studijski album Spreman sve da dam na kojemu su ugostili legendu domaće hip-hop scene Edu Maajku i to na pjesmi “Daj joj keš” te jednog od najboljih MC-a na Balkanu – Frenkiea na aktualnom singlu “Ustani i kreni“.

Drugi singl s aktualnog albuma je pjesma „Španac“ za koju je video spot sniman u Tuzli pod redateljskom palicom Gorana Brekala. Pjesma je snimljena na nekoliko lokacija u Tuzli, a glavni glumac u video spotu je Irfan Kasumović. Tekst pjesme i video spot govore o mladim ljudima kojima je dosta šuplje političarske priče i koji bojkotiraju laži i jeftinu nacionalističku retoriku koja se širi putem medija s ciljem zatupljivanja i širenja mržnje. U ovome spotu mladi su odlučili uzeti stvari u svoje ruke te pažnju dati glavnome glumcu koji predstavlja običan narod. Na prevaru i simbolično mu predaju palicu koja simbolizira snagu mladih ljudi, a glavni glumac razbijanjem televizora staje na kraj režimskim medijima i njihovim suludim idejama.

Ovaj zanimljivi video broj za pjesmu „Španac“ pogledate na sljedećem linku:

Na albumu „Spreman sve da dam“ se nalazi osam pjesama raznolikih tematika, a opisuju ih tekstovi vezani za psiho-socijalno stanje ljudi u današnjem društvu. Samu glazbu ispunjavaju energični rifovi i ritmovi s dozom stila sličnog za rapcore bendove devedesetih godina kojeg možemo opisati u tri riječi – iskreno, istinito i realno!

Članovi grupe Urban instinkt:

  • Mirza Čardžić Charge – Bass gitara i vokal
  • Edo Muminović – Ritam i solo gitara
  • Mirza Halilagić Mita – Ritam gitara
  • Sead Hadžić Sejo – Bubnjevi

Cijeli album slušajte i na Deezeru.