Share
Uskoro stiže zbirka neobjavljenih pjesama Loua Reeda

Uskoro stiže zbirka neobjavljenih pjesama Loua Reeda

Američka izdavačka kuča Anthology saopštila je da će u aprilu izdati posthumno zbirku pjesama slavnog muzičara Loua Reeda, koje je umjetnik napisao kad je napustio grupu “Velvet Underground”.

Zbirka “Do Angels Need Haircuts” će sadržati neobjavljene pjesme napisane 1970. i 1971. godine. Uz knjigu će biti izdat CD na kojem Reed čita svoje pesme.

Lou Reed, čije je pravo ime bilo Lewis Allan Reed (1942-2013), bio je od 1965. do 1970. frontmen grupe “Velvet Underground”. Iako band nije postigao komercijalni uspjeh, vremenom je postao jedna od najutjecajnijih grupa 20. vijeka.

Prvi album benda “Velvet Underground and Nico” (1967) jedan je od najznačajnijih rock albuma svih vremena i uvršten je u Nacionalni registar značajnih izdanja Kongresne biblioteke SAD. Prepoznatljiv je po čuvenoj žutoj banani na omotu, koju je naslikao Andy Warhol.

Reed je 1972. godine krenuo u uspješnu solo karijeru s hitovima “Walk on the Wide Side”, “Perfect Day” i “Satellite of Love” sa albuma “Transformer”, u produkciji drugog kultnog umetnika, Davida Bowiea.

Beta     Foto: AFP Relaxnews

Leave a Comment