Share
Uspešno održan i drugi rok kamp za devojčice u ovom delu Evrope

Uspešno održan i drugi rok kamp za devojčice u ovom delu Evrope

Koncertom nove generacije rokerki u nedelju 1. jula u Sremskim Karlovcima, završeno je drugo izdanje jedinog rok kampa za devojčice u regionu, u organizaciji FEMIXa.

Na koncertu koji je trajao nešto više od sat vremena, osam bendova nastalih tokom kampa izvelo je sledeće rok hitove: bend Escaped Wolves svirao nam je “Sweet dreams” koju u originalu izvode Eurhytmics, bend Attack pesmu “Dosta! Dosta! Dosta!” novosadskog ženskog pank benda Boye, “Danas sam luda” Josipe Lisac izvele su devojčice iz benda Raspad, “One way or another” od Blondie čuli smo od benda Wildfire, a “Zombi” sastava Cranberries odsvirale su rokerke iz benda Nothing. Devojčice okupljene u bendu Eleven fists nastupile su sa “Seven Nation Army” od The White Stripes, “I hate myself for loving you” Joan Jett bila je pesma koju su nam odsvirale devojčice u bendu TNT, a “It`s my life” Bon Jovi bio je hit benda Black Heart Beats. Devojčice su na koncertu bile sjajne, a roditelje i sve prisutne u publici ostavile bez teksta i sa velikim osmehom na licu!

Pogledajte kratak video sa nastupa!

Devojčice su same izabrale imena svojih bendova, a osim toga, svaki od bendova imao je i logo koji su devojčice takođe same osmislile, a tehnički izradila mentorka na bas gitari i grafička dizajnerka, Anja Tvrtković.

Kamp je trajao sedam dana, od 25. juna do 1. jula i okupio 31 devojčicu uzrasta od 10 do 14 godina iz 13 različitih mesta u Srbiji: Beograda, Novog Sada, Lazarevca, Obrenovca, Sremske Mitrovice, Vršca, Kovina, Žablja, Knjaževca, Blaca, Jagodine, Sokobanje i Smedereva. Devojčice su više od šest sati svakog dana radile sa domaćim muzičarkama iz različitih bendova alternativne scene, usavršavajući ili stičući prve osnove sviranja bubnjeva, gitare, bas gitare ili klavijature. Neke od devojčica su na kampu prvi put uzele u ruke svoj instrument!

Mentorke koje su posvećeno i entuzijastično radile sa njima bile su ove godine Anja Tvrtković i Jelena Mihić, basistkinje, Tijana Milivojević i Mina Stojanović, gitaristkinje, Isidora Dimić i Marija Nikolić, klavijaturistkinje i bubnjarke Biljana Šunjka i Selena Simić, ujedno i vođa mentorskog tima i od nedavno članica Upravnog odbora Svetske mreže Rok kampova za devojčice (Girls Rock Camps Aliance – GRCA).

Više o mentorkama, njihovim bendovima, muzičkom i pedagoškom iskustvu saznajte ovde!

Rok kamp za devojčice je možda zvanično zatvoren nastupom u Sremskim Karlovcima, ali to nije kraj saradnje, druženja i sviranja. Organizacioni i mentorski tim nastaviće da, kao i prošle godine, podržava i promoviše devojčice učesnice kampa na različite načine tokom narednih meseci. Već sedam dana po završetku kampa, devojčice će imati priliku da nastupe ponovo! Organizatorke sa zadovoljstvom pozivaju sve zaitneresovane na koncert devojčica u okviru manifestacije “Radost ludost” koju po deveti put organizuje Rekonstrukcija Ženski Fond, jedan od donatora kampa, u subotu 7. jula od 20 časova u Uličnoj galeriji u Beogradu.