Share
Vader 20.3. u zagrebačkoj Močvari

Vader 20.3. u zagrebačkoj Močvari

Hangtime Agency i Subsonic Events ponosno predstavljaju VADER! Nakon gotovo pet godina ove poljske death metal legende vraćaju se u Zagreb, što će biti jedini njihov koncert u regiji! Ovom prilikom sviraju stvari sa samo tri legendarna izdanja: De Profundis, Litany i Art of War!

Prije njih će nastupiti Chronosphere (Grčka,) Defiled (Japan) i Fallcie (Rusija). Pribilježite si petak, 20. ožujka 2020. u svoje rokovnike, mjesto je Močvara! Informacije o cijeni ulaznice i početku pretprodaje bit će dostupne uskoro.

Vader je poljski death metal bend osnovan davne 1983. u Olsztynu. Počeli su kao heavy metal bend, pa se prebacili na thrash zvuk i u konačnici evoluirali do death metala kojem su vjerni preko 30 godina. Ime naravno dolazi od Darth Vadera, a lirički su im pjesme inspirirane pričama H.P. Lovecrafta, Drugim svjetskim ratom i hororom kao žanrom.

Članovi benda su Piotr “Peter” Wiwczarek (lead gitara, vokal), Marek “Spider” Pająk (ritam gitara), Tomasz “Hal” Halicki (bas) i Britanac James Stewart (bubnjevi). Bend je do sada izdao 11 albuma, dok je najaktualnije izdanje EP „Thy Messenger“ iz svibnja 2019.