Share
Valjevski džez festival od 25. do 27. maja

Valjevski džez festival od 25. do 27. maja

Pod sloganom „New Jazz Moment, u Valjevu će od 25. do 27.maja biti održan 33. Valjevski Jazz festival. Na listi izvođača Irena Blagojević, Jelena Kovačević, Anđelka Simić, sastavi Miška Plavog, Vasila Hadžimanova, Slobodana Trkulje, grupa “Eyot”.

Naslanjajući se na dugogodišnju tradiciju, ali uz primetno i osvežavajuće otvaranje ka konceptu vorld muzike, umetnički direktor Milan Đurđević kaže da je želja organizatora festivala da prošire sliku i posetiocima, kroz razne stilove, predstave i približe umetnike različitih opredeljenja uz jasan odnos prema kvalitetu.

„Valjevo ima sve potencijale da od ovog festivala napravi događaj koji će prevazići značaj lokalnog dešavanja. Želja nam je da za koju godinu odabrana publika iz regiona zabeleži Valjevski džez festival na mapi manifestacija ovog tipa koje se ne propuštaju, kroz koji će muziku živeti čitav grad i doneti jednu sasvim novu energiju“, objasnio je Đurđević, frontmen grupe „Neverne bebe“.

Publika će 25. maja biti u prilici da čuje i vidi uvodni program Dame pevaju džez (Irena Blagojević, Jelena Kovačević, Anđelka Simić) i izložbu džez fotografija.

Centralni deo festivala čine programi 26. i 27. maja u okviru kojih će biti održana po tri koncerta dnevno na različitim lokacijama – bina kod „Stop šop“ centra, sala Centra za kulturu, hol Centra za kulturu.

Pred publiku će 26. maja najpre (od 19 časova) izaći Edit Letner (Austrija), zatim, od 21 čas, nastupa kvintet Slobodana Trkulje, a od 23 časa na bini će biti Miško Plavi trio, Vasil Hadžimanov, Miroslav Tovirac i specijalni gost Lena Kovačević.

„Del Arno bend“ ubrzaće puls prisutnima 27. maja od 19 časova, Vlatko Stefanovski trio pred publiku izlazi dva sata kasnije, dok je za 23 časa najavljen “Eyot”.

Festival se održava pod pokroviteljstvom grada Valjeva i podrške privrednika iz valjevskog kraja.

rts.rs