Share
Veče posvećeno Milanu i Magi u galeriji ‘Polet’

Veče posvećeno Milanu i Magi u galeriji ‘Polet’

Galerija Polet i Udruženje “Deca iz vode” vas pozivaju na veče posvećeno Milanu i Magi, u sredu 19. septembra od 18h.

U Galeriji vas očekuje otvaranje izložbe fotografija članova udruženja “Deca iz vode”, posvećenih Milanu, Magi i EKV – u.

Na tribini će govoriti Aleksandar Žikić, autor knjige “Mesto u mećavi – Priča o Milanu Mladenoviću“, Dušan Vesić, autor biografije “Magi – Kao da je bila nekad” i Petar Janjatović, autor “YU rock enciklopedije“. O počecima Milanove karijere i njegovim tinejdžerskim danima govoriće nam Mikica Stefanović, član i osnivač grupe “Limunovo drvo”. Pored razgovora sa autorima posetioci će moći i da kupe knjige po promotivnoj ceni.

Nakon tribine očekuje vas nastup članova projekta “Deca iz vode” i beogradskih muzičara koji će u akustičnom setu dočarati pesme EKV – a, baš kao što su nekad Milan i Magi svirali unplugged, a specijalni gost je i Mikica Stefanović koji će za publiku odsvirati nekoliko pesama.

Ovim događajem obeležićemo 60 godina od rođenja Milana Mladenovića (21.9.1958) i setiti se Magi Stefanović, koja nas je napustila 18.9.2002. Beogradski umetnici će, zajedno sa poštovaocima kultnog EKV-a, odati počast jednima od najvećih ikona rokenrola osamdesetih, specifičnim i neponovljivim ličnostima tadašnje muzičke scene.

Ulaz je slobodan.