Vedran Mičetić - Kraj-min

Vedran Mičetić predstavlja singl i videospot “Kraj”

Riječki kantautor Vedran Mičetić predstavlja singl i videospot “Kraj”. Autor glazbe i teksta je Vedran Mičetić, za aranžman je zaslužan Olja Dešić, a analogni miks i mastering potpisuje Oliver Jovanović. Pjesma je snimjena u studiju Maraton u Rijeci, a uz Vedrana, singl “Kraj” su snimili Marko Lazarić (bubnjevi), Olja Dešić (bas gitara, klavijature) i Mario Šimunković (gitare), a prateće vokale su pjevali Nera Mamić i Olja Dešić. Grafičku obradu slika je napravio Robert Krančić.

Vedran Mičetić kaže: “Pjesmu sam napisao 12.2.2020. i već se osjećao miris nekih promjena koje su nedugo nakon toga „zarobile“ cijeli svijet.. U razmišljanju za aranžman pjesme nit vodilja je bila da se ambijentalno odmakne od pjesama koje sam do tada radio. Nazvao sam Olju Dešića i sugerirao u kojem smijeru bih volio da ide aranžman. Krajem 2020. završili smo studijsko snimanje, a plan je bio da odmah snimim spot i da pjesma „Kraj“ bude idući singl. Sada kada sagledam stvari unatrag, siguran sam da tada nije bilo pravo vrijeme da je objavim. Četiri godine od kada sam je napisao i kada je sve leglo na svoje mjesto, pjesma je spremna za objavu. 

Dugo sam razmišljao o spotu i ambijentu koji bi najviše pasao pjesmi i shvatio sam da bi na temelju dosadašnjeg iskustva i suradnje to mogao napraviti Tvrtko Vidokk Barišić, koji je snimao spot za pjesmu „Kad sve more prekrije (Poljubi me).“ Moje kadrove smo snimili 8.9.2023. u prostoru „Exportdrva“ u Rijeci. Ovim putem zahvaljujem na ustupanju prostora djelatnicima Odsjeka za kulturu Grada Rijeke. To je bio prvi korak u realizaciji spota, a do njegovog konačnog završetka prošlo je pet mjeseci. Spot je imao nekoliko varijanti, ali Vidokk nije bio niti s jednom 100% zadovoljan pa je experimentirao sve dok nije došao do ideje i konačne forme.

Sretan sam što je pjesma objavljena i nadam se da će je slušatelji doživjeti i osjetiti, a mi se svakako slušamo u nekim novim singlovima. “. 

Tvrtko Vidokk Barišić o spotu kaže: „Iskustvo snimanja s Vedranom je uvijek interesantno jer i on i ja ne volimo pristupati stvarima površno, niti želimo da nešto bude na brzinu, već želimo u prvom redu napraviti spot da bude u funkcije pjesme. Za razliku od prošle suradnje, ovdje sam želio da Vedran bude „ogoljen“ i da ispriča priču, a ja da se pobrinem o ambijentu koji će tu priču pratiti. Ovo mi je prvi spot koji sam radio na ovaj način i bilo je potrebno dosta vremena kako bih došao do zadovoljavajućeg rezultata. Drago mi je da smo napravili nešto što se ne može svrstati u kliše spotova i drago mi je da smo došli do rezultata s kojim smo obojica zadovoljni.“ .  

Vedran Mičetić iza sebe ima album „Odsjaj godina“ (2009.), na kojem su aranžmane potpisali Ivan Popeskić i Ivan Pešut, a brojni renomirani glazbenici su sudjelovali u snimanju: Henry Radanović, Tonči Grabušić, Branimir Gazdik, Lela Kaplowitz, Marina Perazić… 2016. godine započinje suradnju s Oljom Dešićem, koja je donijela singlove “Pamtim”, “Kad sve more prekrije (Poljubi me)”, “Piši ponekad (Remix)”  i “Još jednom (Remix)” te novi zvuk i novi smjer Vedranovih pjesama. Zaokret koji se dogodio nije slučajan, već prirodan slijed Vedrana i njegovog izričaja, koji savršeno odgovara njegovoj osobnosti, tekstovima i lirici, a krunu suradnje predstavlja aktualan singl  “Kraj”. 

Total
0
Shares
Previous Article
Film Svjetla Sarajeva

Film "Svjetla Sarajeva" dostupan na YouTube-u

Next Article
Overdrive I found my way out

Overdrive objavili spot-singl za pesmu „I found my way out“