Share
Veličanstvena završnica INTIME JAZZ FEST-a uz Vlatko Stefanovski trio

Veličanstvena završnica INTIME JAZZ FEST-a uz Vlatko Stefanovski trio

2. Festival džez muzike INTIME JAZZ FEST završen je sinoć koncertom sastava “VLATKO STEFANOVSKI TRIO”.

Koncertom sastava „Vlatko Stefanovski trio” u utorak uveče  u Banskom dvoru -Kulturnom centru završen 2. Festival džez muzike INTIME JAZZ FEST.

Stefanovski je zajedno sa svojim sastavom prisutnima u prepunoj Koncertnoj dvorani još jednom pokazao svoju  gitarsku virtuoznost.

Svirali smo ono što obično sviramo, s tim što smo dali sebi malo više prostora za slobodne forme i improvizacije, jer je ovo ipak džez festival. Drago mi je da smo učesnici, pored mojih dobrih prijatelja koji su pre nas nastupili. Drago mi je da smo deo ovog festivala. Banski dvor je jedna izvanredna dvorana, i vjerujem da smo je ispunili dobrim zvukom i dobrim vibracijama – rekao je Stefanovski, te dodao da mu je posebno drago što su momci koji sviraju s njim prvi put u Banjaluci, gdje se on uvijek osjeća dobrodošlo.

Sa Vlatkom su scenu dijelili  njegov sin Jan Stefanovski, koji je svirao bubnjeve, te Ivan Kukić, koji je svirao bas.

Mi obično sviramo ono što najbolje znamo da sviramo. Nismo ništa posebno za Banjaluku pripremali. Drago mi je što su momci koji sviraju sa mnom prvi put u Banjaluci. Ja sam bio mnogo puta i Banjaluka nam se svima dopala. Osetili smo pravo gostoprimstvo naših organizatora – dodao je Stefanovski.

I posljednje festivalske večeri program je bio nastavljen u banjalučkom klubu „City pub“ gdje su nosioci  jazz jam sessiona bili muzičari iz „Combine Quartet“-a, a na radost prisutnih na scenu je izašao i „Vlatko Stefanovski trio“.

2. Festival džez muzike INTIME JAZZ FESTkonceptualno je zamišljen kao kamerni  festival džez muzike koji će se fokusirati na manje sastave i vrhunske soliste ovog muzičkog žanra, uključujući maksimalno formacije do džez kvarteta koji su ušli u festivalsku selekciju.

Ovogodišnji festivalski program obuhvatao je  koncerte poznatih džez sastava i istaknutih džez umjetnika, kao što su Bojan Zulfikarpašižć i Vasil Hadžimanov, “Combine Quartet”, “Vlada Maričić Quartet” i “Vlatko Stefanovski trio”.

Pokrovitelj ovogodišnjeg festivala je Grad Banja Luka, dok je banka partner Banskog dvora  Adiko banka.