Share
Virvel objavio novi album “Žena sa bradom, patuljak, idiot”

Virvel objavio novi album “Žena sa bradom, patuljak, idiot”

Beogradski bend Virvel predstavio je novi album “Žena sa bradom, patuljak, idiot” (Ammonite Recods), koji se 7. novembra pojavio na digitalnim servisima, dok se izdanje na vinilma očekuje do kraja ove godine.

Članovi sastava kažu da je novi album lično veoma važan jer se njime zaokružuje prethodni period benda.

“Album nam je lično veoma važan jer njime zaokružujemo prethodni period benda, usponi, padovi i dizanja…sa njim ćemo zaokružiti jedan deo naše priče i krenuti u novu. Iz istog razloga se na njemu nalaze i singlovi koje smo objavili u prethodne 2-3 godine a ne nalaze se ni na jednom albumu kao i pesme nastale pred sam ulazak u studio. Napravili smo nešto što se sluša kao celina”, rekli su iz benda za Treći Svijet.

Virvel

Iz istog razloga se na LP-u nalaze i singlovi koje je grupa objavila u prethodnih nekoliko godina, a ne nalaze se ni na jednom albumu, kao i pesme koje su nastale pred sam ulazak u studio.

“Žena sa bradom, patuljak, idiot” je manjim delom sniman u studiju Strip sa Sašom Jankovićem kao koproducentom, a većim delom u studiju Down There sa Urošem Milkićem kao koproducentom. Produkciju i kompletan rad oko komponovanja, pisanja tekstova i aranžmana potpisuju članovi sastava.

Video za numeru “U svet” režirao je Jovan Marjanov.