Share
„Volim osamdesete“ 26. novembra u Sava centru

„Volim osamdesete“ 26. novembra u Sava centru

Koncert VOLIM OSAMDESETE je svojevrsni muzički vremeplov kroz pop rok scenu kao i novi val osamdesetih godine XX veka na prostoru ex Yu scene.

Na koncertu „Volim osamdesete“ 26. novembra u 20 časova, u Sava centru nastupaju Slađana Milošević, Bebi Dol, Marina Perazić, grupa Zana, Aerodrom, Kiki Lesendrić, Srđan Gojković Gile iz El. orgazma, Davorin Bogović iz Prljavog kazališta, Viktorija, Tanja Jovićević, Knez, Boris Režak, Saša Vasić i mnogi drugi.

To je najavljeno na konferenciji za novinare u Crowne Plaza hotelu. Koncert organizuje Agencija Proart network.

– Osamdesete su ostavile najveći trag od kad je muzika u Jugoslaviji zaživela do danas, i izrodile najbolje hitove – smatra Zoran Živanović Žika, frontmen grupe Zana. On konstatuje da je to zato što se osamdesetih mnogo srećnije živelo. – Na ovu količinu nemira vrlo je teško napraviti velike pesme – zaključuje Živanović.

Tanja Jovićević, pevačica grupe Oktobar 1864, ispričala je prisutnima kako je osamdesete, sa nepunih 18 godina, snimila prvi album.

– Osamdesete je krenula naša Odiseja, ali zaista divna, zato što je Jugoslavija bila zemlja u kojoj je, gde god da se pojavimo, atmosfera prevazilazila svirke. Sećam ih se po jednom neverovatnom i nesebičnom druženju i davanju. Nažalost, bend se raspao kada je počeo taj nesrećni rat, ali su nam ostale lepe uspomene – kazala je Jovićević i prokomentarisala „Prilika da osetim čar bine mi je od životne važnosti“. Ona je dodala da joj je drago da zna, dok šeta ulicom kao slobodna i neprepoznatljiva, da se pesme grupe Oktobar 1864. i dalje vrte na radiju, slušaju, i da su obeležile mnoge ljude.

Dubravka Duca Marković, voditeljka popularne emisije iz osamdesetih Hit meseca, smatra da je u muzici tog perioda ostala zabeležena energija koju su nosili muzičari koji su stvarali pesme.

Producent događaja Branko Klanšček kazao je da je koncert pravio po „svojoj meri“ jer je to muzika uz koju je odrastao, prenosi Danas.

– Napravio sam koncert za sebe (smeh) ali i za sve druge – rekao je Klanšček. On je dodao da je ideja da koncert zaživi, da se proširi po regionu i da svake godine, sa drugim izvođačima, nastupaju uz muziku iz osamdesetih.

Omaž zvezdama osamdesetih

Pored svojih najboljih pesama koje su obeležile ovaj period muzičari će na koncertu izvesti i hitove iz osamdesetih izvođača poput: EKV-a, Neše Leptira, Vlade Divljana, Dina Dvornika, U škripcu. Klanšček je istakao da će to biti svojevrsni omaž zvezdama koje više nisu sa nama.