Share
Voodoo Mojo osvojili prvu nagradu na Banjalučkoj gitarijadi

Voodoo Mojo osvojili prvu nagradu na Banjalučkoj gitarijadi

Sastav “Voodoo Mojo” iz Banjaluke pobjednik je “Banjalučke gitarijade”, koja je u ponedjeljak uveče pred brojnom publikom održana na platou ispred tvrđave Kastel.

Muzičko takmičenje održano je u sklopu manifestacije “Banjalučki dani muzike i piva”, a “Voodoo Mojo” odmjerili su snage sa bendovima “Bez rikverca”, “Crna katarza”, “Pajperov smijeh”, “Genetski poremećaj”, “Spidfrik”, “Subversion” i “Multicultus”. “Utisci nakon pobjede su sjajni. Oduvijek smo bili ljubitelji sviranja na festivalima jer su oni najbolji način promovisanja benda, a nastup na domaćem terenu je uvijek pozitivno iskustvo”, rekao je Velemir Dušanić, bubnjar benda “Voodoo Mojo”.

Članovi ovog sastava ističu da su za predstavljanje banjalučkoj publici odabrali svoje autorske numere “Gospođe” i “Ombudsman”, a predstavili su i novu pjesmu koja još nije dobila ime i koju sastav planira uskoro da snimi u Oksigen studiju.

“Živa svirka, naročito festivalska, je pravi način da se bend i publika povežu. Energiju nastupa pred nekoliko hiljada ljudi ne mogu zamijeniti lajkovi i pregledi na YouTube kanalu”, dodao je Dušanić.

Organizatori su svakom bendu dali zadatak da se predstave sa tri numere, a nastup nije bio vremenski ograničen.

“Konkurencija je bila na zavidnom nivou, a momcima iz benda i meni se najviše dopao nastup benda ‘Multicultus’, koji su osvojili drugo mjesto. Upravo ovakvi festivali su potrebni domaćoj sceni kako bi se probudila iz letargije i počela s ozbiljnim autorskim radom”, istakao je Dušanić.

Banjalučki muzičar i član žirija Tibor Tišma naglašava da je “Banjalučka gitarijada” pokazala da grad na Vrbasu želi da vidi pokret u pravcu autorskog djelovanja. “Bendovi su izašli i pokazali da vjeruju u to što rade. Bend koji je meni lično pokazao da ima najviše mogućnosti da pređe na sljedeći nivo su bez pogovora bili momci iz grupe ‘Voodoo Mojo’. Sve je bilo na svom mjestu, aranžmanski, svirački i idejno, što je možda i najviše bitno”, rekao je Tišma.

Banjalučki muzičar naglašava da je “Voodoo Mojo” bend koji je sebe pronašao u stvaralačkom smislu, te dodaje da je sada na njima da se posvete radu.

“Požrtvovanost i mnogi drugi faktori će da odluče kako će bend dočekati godine koje su ispred njih. Nažalost, mnogo sreće je potrebno tu, a sreća je nešto što nije ni u čijoj kontroli, možda samo Betmanovoj”, dodao je Tišma.

Nakon takmičarskog dijela “Banjalučke gitarijade” nastupili su sastavi “Logic System Disorder”, prošlogodišnji pobjednici takmičenja, a brojnu publiku hitovima je počastila legendarna grupa “Crvena jabuka”.

nezavisne.com

  1. […] 2016. bend konstantno radi, radi u smislu da stvarno postojimo, ali još uvijek nigdje ne sviramo. Naredne godine nastupamo na Banjalučkoj gitarijadi gdje nam se vrata stvarno otvaraju, poslije toga u istoj godini sviramo i na događaju Slušaj […]

Comments are closed.