Share
Vrane Kamene & Nemesis & Keni Nije Mrtav večeras na Beer Gardenu

Vrane Kamene & Nemesis & Keni Nije Mrtav večeras na Beer Gardenu

SubBeerni centar ima misiju da veliku podršku pruža novoj demo sceni muzičara. Emisija BUNT RTS, kao jedna od bitnijih rok emisija koja već 15 godina utiče na formiranje muzičke scene tu Srbiji, prepoznala je zajednički cilj sa ovom pre svega alternativnom pričom.

Stoga BUNT i SUBBEERNI CENTAR tokom leta svakog utorka organizuju DEMO BUNT gde će se naći najbolji mladi bendovi koji su prošli kroz BUNT ROK FESTIVAL.

U utorak 07. avgusta od 20h  imaćete priliku da čujete sledeće bendove

VRANE KAMENE (Crows Of Stone)

Garažni rock bend iz Beograda i aktivno praše od 2012. “Trudimo se da na što prostiji način „ispričamo” svoju priču ljudima. Nije važno ko smo i šta smo već je važna poruka koju donosimo. Dok stvaramo svoju muziku ni u jednom jedinom trenutku ne težimo tek “pukoj publici” već zapravo jedino pažljivim slušaocima i aktivnim učesnicima”. “Slušaj dobro – slušaj jako, GRA!”

Nemesis

Melodic death metal bend koji čine isključivo devojke. O njima su rekli: Nekrst Fanzin, Broj 4, str.11: “Nemesis se pojavio na srpskoj metal sceni kao cover bend, ali sada istupa sa svojom stvarčinom, singlom Vengeance. (…) brutalnosti i riffovanju Nemesis-a ne manjka ništa. Devojke umeju da sastave pesmu, od glave do repa, na momente prže, na momente spuštaju tempo. Ono što ih izdvaja jeste lirika, koja je, meni kao pesniku, prilicno “ženska” (kako bi Vuk Karadžic rekao), ali tematika odgovara i žanru i svrsi pesme, zašto ne bi ljudi čuli takav spoj. Iskreno, jedva čekam sledeci singl ili neki dugosvirajući album, jer znam da neće razočarati!”

Keni Nije Mrtav

Možemo ih okarakterisati harmoničnim pevanjem, melodičnim rifovima i iskrenom energijom kojom stoje iza svake napisane reči. Za nepunih godinu dana, bend je imao prilike da deli binu sa nekim od najvećih domaćih bendova u okviru žanra. Pored učešća na raznim demo festivalima u koje su uključeni RTS-ov Bunt (finale), Demo fest u Klubu Fest (polufinale), bend iza sebe ima pobedu na Prvom Bagdalskom Demo Okršaju, kao i na Palanačkom Dunav Festu.

Beer Garden je ovog leta SubBeerni Centar – letnja oaza ušuškana u debelom šumskom hladu, na samom početku makiške strane Ade Ciganlije.