“Vrlika” – novi spot sastava Doringo

Pjesma “Vrlika” je dobila svoj vizualni identitet nakon što je objavljena u prosincu 2018. kao jedan od najavnih singlova za njihov drugi dugosvirajući album Gužva u Svemiru”.

Doringo nam je podario šarenilo kako boja tako i života na planeti Zemlji, utopljenih u svemirsku atmosferu nadrealnih pejzaža. Ovim video kolažom se briše fizička granica kojom smo reducirani na nešto uži pogled naše egzistencije u prostranstvu nepoznatog.

Doringo je najavio izradu još nekolicine spotova za već postojeće pjesme a na jesen se očekuje predprodukcija njihovog trećeg albuma radnog naziva Budem budem.

Biografija:

Sve je počelo 2006. godine osnutkom benda “Šta ima?” koji je kroz mnogobrojne postave (točno njih 8) isprofilirao zvuk i želje jednog od autora. Taj autor je Doringo, koji je i nazvao sastav po sebi nakon raspada matičnog benda. U formi tria koji čine Doringo (gitara), Mihovil Jurdana (bas) i Damir Mihaljević (bubanj) djeluju od 2016. godine. Prvi album “Infography” izlazi 2017. a nakon njega nekoliko singlova te live snimaka da bi konačno novi album “Gužva u Svemiru” izašao početkom 2020. Doringo je skovao novi termin kako bi opisao svoju glazbu, a to je “zemljopisni rock” iliti “geographical rock” što bi na kraju moglo završiti kao “geo-rock”. Glazba je definitivno avanturistička i vodi vas na putovanje diljem globusa, što djelomično i opravdava često korišten termin “world music” priljubljen uz doringovo djelovanje. Kao gosti bilo u studiju ili na koncertima pojavljuju se redom renomirani glazbenici: Orjen Riđanović (akustična gitara), Mak Murtić (saksofon), Aldo Foško (bas klarinet), Lucija Stanojević (violina), Krunoslav Kobeščak (udaraljke), Danijel Maoduš (akustična gitara), Franjo Stojaković (klarinet, saxofon) te Fran Krsto Šercar (udaraljke).

Diskografija:

  • Live at Medika (2010) EP
  • Bebekizza (Live@SC) (2011) SINGLE
  • Infography (2017) ALBUM
  • Termini (Live@CKT) (2018) SINGLE
  • Enofazni Števec (2018) SINGLE
  • Vrlika (2018) SINGLE
  • Rimska Salata (2019) SINGLE + SPOT
  • Kineska Močvara (2019) SINGLE + SPOT
  • Gužva u Svemiru (2020) ALBUM

Linkovi:

Total
0
Shares
Previous Article
Amped Guitar

"Gibson" i "Fender" daju tri meseca besplatnih lekcija gitare

Next Article
Money-Heist-Season-4

Aleks Pinja (La Casa De Papel): "Odjednom smo postali najgledanija serija na stranom jeziku"