Share
Yeltsin’s Atomic Orchestra objavili debitantski album „The Fear Of The Sharks“

Yeltsin’s Atomic Orchestra objavili debitantski album „The Fear Of The Sharks“

Novosadski sastav Yeltsin’s Atomic Orchestra, skraćeno YAO, predstavio je album prvenac pod nazivom Fear Of The Sharks“.

Yeltsin’s Atomic Orchestra nastao je u Novom Sadu, 2014. godine, kao projekat sa strane dela ekipe iz post-metal/hardcore sastava Tethyal (FacebookBandcamp) – pre svega kao igralište za jam session bez nekog ograničavanja po pitanju žanra ili forme.

“Nakon što se ekipa čvrsto formirala u obliku četverca koji i danas radi zajedno (Alen, Nemanja, Đorđe, Nenad), počeli smo da formiramo i zvuk koji je sada već postao u neku ruku karakterističan za nas. Ono po čemu nas novosadska publika zna jeste da smo više fokusirani na žive nastupe, te su na ovaj “album” i čekali toliko dugo. Naime, pesme su više produkt džeminga i improvizacije, pa smo ih i snimili najviše zbog pritiska publike i prijatelja (a pomalo i nas samih) da muziku ostavimo i u nekom “pisanom” obliku. Inspiraciju za muziku i imena smo dobrim delom izvukli iz stripova, treš filmova, video igara i opskurnih kutaka pop-kulture. Povrh toga, neretko se dešavalo da na binu izađemo kostimirani i praćeni video sadržajem na projektoru (neke nastupe smo ukombinovali sa projekcijama televizijskih reklama iz vremena Jugoslavije),” rekli su iz benda.

“Što se planova za budućnost tiče, u narednom periodu ćemo imati jednu pauzu neodređenog trajanja budući da nam jedan od članova na neko vreme odlazi van zemlje, a naše zajedničko prećutno (i izgovoreno) mišljenje je da YAO kao projekat i ideja može postojati samo u ovom sastavu te nećemo tražiti nikakvu zamenu već ćemo svirati ponovo čim se za to opet ukaže prilika. Naravno, usput ćemo verovatno raditi i na nekim novim i/ili nedovršenim pesmama kojih imamo u šteku,” dodali su.