youtube

YouTube ukida ‘dislike’ dugme

Najveća video mreža napravila radikalan, mada očekivan potez – ukinula Dislike.

Od 10. novembra YouTube mreža sakriva Dislike tj. palac nadole dugme.

Vlasnici videa će kroz konzolu za objavljivanje i izmenu videa i dalje moći da vide broj Dislike klikova, ali će to dugme javno biti sklonjeno.

YouTube mreža smatra da će skrivanje Dislike dugmeta smanjiti neprijatnosti kreatorima sadržaja, posebno onim malim, kojima “Dislike predstavlja neki vid maltretiranja“.

Prema podacima video mreže veliki broj korisnika prvo gleda odnos Like i Dislike dugmadi i na osnovu toga odlučuje da li da gleda neki video, što često nije prava slika o kvalitetu videa.

Neki ljudi jasno stavljaju u komentarima svima do znanja da su tu samo da bi kliknuli dugme Dislike i nova politika bi mogla da ih odvrati od toga. Skrivanje Dislike-a počelo je još u martu 2021. godine, kad je u eksperimentu učestvovala mala grupa ljudi.

Ovo nije tolika novost, jer smo već videli i Facebook da je sakrio broj lajkova, a isto je omogućio i Instagram, mada tamo korisnik ima opciju da prikaže ili sakrije broj lajkova na svojim slikama.

Nažalost, YouTube je zakasnio da sakrije Dislike, jer je njegov čuveni Rewind video i dalje najomraženiji video na ovoj mreži.

smartlife.mondo.rs

Total
0
Shares
Previous Article
Toni Starešinić album Survival Kit

Toni Starešinić objavio novi album "Survival Kit"

Next Article
Bend Izgubizmo Plovi Ivo Andrić

Bend Izgubizmo zaplovio pod uticajem Ive Andrića