Share
Za deceniju Bedem Festa nastupaju 23 izvođača, poznata satnica nastupa

Za deceniju Bedem Festa nastupaju 23 izvođača, poznata satnica nastupa

Deset dana je do početka desetog Bedem Festa.  U skladu sa ovogodišnjim sloganom festivala, radujemo se porukama ljubavi i mira koje će se i ove godine emitovati sa tvrđave. Za deceniju postojanja, festival donosi nove dimenzije pa će osim muzičkog dijela ove godine uključivati i premijernu projekciju dugo očekivanog filma „Nebeska tama“.

Prvog dana Bedem festa premijerno će se u Crnoj Gori prikazati film „Nebeska tama“ dok će u muzičkom dijelu nastupiti; Dragoljub Đuričić, Bisera Veletanlić, E-play, Dingospo Dali i Gospoda Glembajevi. U petak, 2 avgusta na Tvrđavu dolaze: Lagana sreda, Kanda, Kondža i Nebojša, Partibrejkersi i Svemirno. Treću noć festivala otvoriće pobjednici HGF-a, sastav „Vrulja“ dok će nakon njega nastupiti: Eva Braun, Darko Rundek & ekipa, Dr Nele Karajlič i Who see.  Nedelja kao završno veče festivala rezervisano je za nastupe: Bulka, Osma sila, Madame Piano, Bojana Vunturišević, Igor Vince i Đorđe Miljenović.

Ovogodišnji Bedem fest osim novih imena i premijernih nastupa na Tvrđavi, ima čast da ponovo ugosti imena koja su prethodnih godina ostavila veliki trag na tvrđavi i time omogući retrospektivu na čitavu deceniju festivala.

Ulaznice za festival su u prodaji na svim prodajnim mjestima Tobacco s Press trafika, kao i u M:tel poslovnicama u Podgorici u tržnom centru „Delta city“ i u Nikšiću. Cijena jednodnevne ulaznice je deset eura dok je paket ulaznica za sva četiri dana 30 eura. Za sve koji dolaze na festival, u saradnji sa Hotelom Onogošt, omogućena je promotivna cijena noćenja sa doručkom u iznosu od 17 eura.

Bedem fest 2019 satnica program

Izjava, Petar Šundić – direktor festivala

Nikada kao ove godine nijesmo osjetili radost kod publike kada je riječ o jubilarnom desetom izdanju Bedem festa. Posle deset godina rada u svrsi muzike, kulture, promocije umjetničkih vrijednosti, valorizacije tvrđave, volonterizma i promocije važnosti očuvanja kulturnih dobara, suvišno je govoriti koliko Nikšić znači svima nama i koliko je festival dobrog donio Nikšiću. Mi smo muzički festival koji je nastao iz duše, kao takav je i opstao. Uvijek smo slali poruke mira, ljubavi to činimo i sada. 

Žao nam je što je došlo do otkazivanja nastupa Vlada Georgijeva na festivalu ali nas očekuju nastupi 23 fenomenalna izvođača što je i više nego dovoljan razlog da svi dođu na festival. Radujmo se svemu što nas očekuje od prvog do četvrtog avgusta na tvrđavi Bedem!“