Zagreb otvara sezonu sa singapurskim velikanima – Impiety

Dva promoterska tima, Abyssal Booking i Nasty Events, zajedno u kooperaciji sa klubom Močvara u Zagrebu, ponosno najavljuju zlo sa drugoga kraja svijeta! Na binu kultnog mjesta 08. februara dolaze singapurski black/thrash/death velikani, legendarni Impiety.

Impiety dolazi iz Singapura na turneju po Evropi od svega dvije sedmice, te je Zagreb dobio čast da ih ugosti jedan dan! Bend je jedna od prvih ekstremnijih metal grupa iz Singapura, osnovani davne 1990. godine.

“Započevši sa Impietyjem, otvaramo koncertnu sezonu u Zagrebu. Prvo pa Singapur. Teška ekskluziva, bend je na turneji samo dvije sedmice. Niko od nas ih nikada nije vidio uživo tako da smo svi sretni što nam dolaze u goste. Sa sobom vode još death metalce iz Švajcarske Nihilo i njemački Helldrifter“, rekli su iz Abyssal Booking tima.

Ekipa iz Abyssal Booking i Nasty Events timova je dobro poznata u prestonici Hrvatske. Oni su posvećeni promovisanju događaja iz black/death/thrash/heavy/doom svijeta.

“Nakon toga, 2. marta nam u goste dolaze momci iz Čilea: Undercroft i Dekapited, potpomognuti sa italijanima, Violentor. Undercroft je jedan od najlegendarnijih čileanskih death metal bendova i postoje preko 30 godina. Još jedna poslastica s drugog kraja svijeta“ navode organizatori.

Prvo veće ime iz svijeta metala koje dolazi u Zagreb u režiji ova dva tima je legendarni kanadski Cryptopsy. Vjerujemo da nema mnogo ljudi koji nisu zlostavljali kasetofone uz “Blasphemy Made Flesh” i “None So Vile”.

“Par dana nakon, 5. marta radimo koncert sa malo većim imenima, te dovodimo Cryptopsy i Atheist zajedno sa metalcima iz Kalifornije, Almost Dead, te Serpentslainom iz Zadra. Posljednji bend u lineu-pu ćemo najaviti uskoro. Atheist i Cryptopsy ne trebaju neko veliko predstavljanje jer oba benda imaju legendaran status u žanru, oba benda su pomicali granice žanra i sad nam prvi puta dolaze u goste. Sad kao papagaj: ‘Još jedna poslastica s drugog kraja svijeta’!“, s ponosom predstavljaju svoj raspored za prvu polovinu godine momci iz organizacije.

Tu nije kraj zabavi koju nam namještaju Abyssal Booking i Nasty Events. Novozelandsko black/death metal čudovište, Diocletian, takođe će položiti svoja koplja u prestonici Hrvatske.

“Nadalje, tog sudbonosnog petka, na 19. dan aprila nam u goste stiže Diocletian. Diocletian je bend sa Novog Zelanda koji svira taj zli death metal sa naglaskom na rat. Prije njih ćemo staviti jedan od koncertno najaktivnijih bendova sa ovih prostora, a to su SitiS“, govori nam Josip iz Abyssal Booking.

Momci proširuju svoje djelovanje, pa su tako ušli i u organizacioni tim Heretic Feast festivala u Kutini. Zasigurno je da će njihovo iskustvo ovaj događaj podići na viši nivo.

“Prošle godine smo imali death metal ljeto, ove godine krećemo sa death metal proljećem. Takođe, ove godine učestvujemo u organizaciji Heretic Feast festivala u Kutini koji je po rasporedu 21. i 22. juna, biće open air sa 14+ bendova. Tom se isto veselimo i uskoro krećemo sa prvim najavama“, objašnjavaju iz Abyssal Booking.

Posebno treba da nas raduju riječi iz ova dva stožera, koji navode: “Naravno, imamo još toga u šaržeru što čeka samo da bude ispucano i najavljeno. Nema stajanja.“

Naravno, da ne zaboravimo dvije predgrupe koje su dobile čast da zagriju publiku u Zagrebu, prije nego Impiety zagospodari binom.

Nihilo po prvi put dolazi u Zagreb! Švajcarci koji obožavaju old school death metal, sa malo elemenata grinda/crusta, postoje od 2003. i jedni su od aktivnijih death metal bendova iz države. Momci su odradili hrpetinu turneja, svirali su sa svim legendama žanra, poput Possesseda, Dying Fetusa, Suffocationa, Entombeda, Devourmenta, Exhumeda, Sadistic Intenta itd. Na ovoj turneji predstavljaju svoj zadnji album koji im je kruna karijere.

Helldrifter, manijaci dolaze iz Štutgarta i sviraju death metal. Inspiraciju kao da su uzeli iz melodičnije faze Carcassa, malo ima tu At the Gatesa, ali i Deatha i Cannibal Corpsea. Misticizam, sociološki problemi, horori, surealnost i loše igrice su ono što je inspiracija u sklapanju pjesama. Formirani ne tako davne 2018. godine, nemaju puno toga još iza sebe, ali sviraju taj masivan death metal koji zvuči kao zid koji vam pada na glavu I lomi kosti.

Total
0
Shares
Previous Article
Špurijus i Dr. Pop iz Atheist Rapa predstavili singl “Dobar čovjek”-min

Špurijus i Dr. Pop iz Atheist Rapa predstavili singl “Dobar čovjek”

Next Article
SUNSHINE 2024.-foto Renato Miskolci-min

Sunshine 16. marta u Klubu studenata Banjaluka