Share
Zagrebački bend Sufosia predstavio prvi spot

Zagrebački bend Sufosia predstavio prvi spot

Zagrebački bend Sufosia objavio je juče svoj prvi spot. Riječ je o spotu za pjesmu „Alone“, sa njihovog drugog albuma.

Kako navode iz benda, nakon dosta videa što sa koncerata, što sa proba, htjeli su nešto drugačije od klasičnog videa koji prikazuje bend kako svira.

Za režiju je zaslužan Petar Krajačić Vilović, dok je direktor fotografije/montaže Dario Radusin. Pored članova benda u spotu se pojavljuje Tanja Puklek.

Ovaj metal bend je osnovan još 2006. godine od strane Garašić Davora i Futivić Ozrena. Prvi full-length album „Inspiration Breakdown“ su objavili u martu 2011. godine. Drugi album “Blazing Energy”, je snimljen još prije dvije godine, no spletom okolnosti nikada nije bio objavljen. Razlog za to je smrt Nicka Menze. U skladu sa željama Nickove porodice, povodom godišnjice njegove smrti (21.05.), bend će objaviti materijal na kom su zajedno radili.

Napominju da je treći album takođe završen, a publici ga planiraju predstaviti tek u jesen.

Članovi benda Sufosia su do sada sarađivali sa velikim imenima iz svijeta metal muzike, kao što su: Nick Menza, Chris Poland, James LoMenzo, David Ellefson, Christian Andreu, Joe Duplantier i drugi.

Sufosiu čine: Davor Garašić (gitara i vokal), Dario Bulatović (gitara i backing vokal), Ozren Futivić (bas gitara i backing vokal), te Hrvoje Brnica (bubnjevi).

Rad benda možete pratiti na njihovom YouTube kanalu, kao i na Facebook i Instagram profilima.

Autor: Gorana Divjak         Foto: Vilović Studio