Share
Zagrijavanje za peti Too Loud Music festival na Martinskoj

Zagrijavanje za peti Too Loud Music festival na Martinskoj

T.L.M.#5 warm up je cjelodnevna interdisciplinarna manifestacija koja će se održati 25. srpnja na plaži Martinska pored Šibenika kao uvod u peti Too Loud Music festival, koji se događa od 23. do 25. kolovoza u Ražinama. Organizator druženja je šibenska udruga Oksid koja se na ovaj način priključuje novom festivalskom projektu na Martinskoj.

Uz glazbeni program,T.L.M.#5 warm up nudi i dodatne kulturno-umjetničke, sportsko-rekreacijske i zabavne sadržaje uz opuštenu atmosferu i prijateljsko druženje kroz cijelo popodne i večer. Vrata se otvaraju već u 15 sati kada započinje sportski i rekreacijski program. U 17 sati slijedi otvorenje open-mind izložbe “3u3” na kojoj se predstavljaju radovi kreativaca iz raznih područja umjetnosti. U 19 sati slijedi eko tribina te rasprava i edukacija o aktualnim društvenim problemima.

Glazbeni program kreće u 22 sata nastupom underground/alternative rock benda Slonz iz Šabca (Srbija). Slonz priča istinitu priču o svom gradu, ljudima u njemu i najviše o njima samima. Teme koje bend obrađuje kreću se od najapsurdnijih događaja koji su ostavili trag na njih do apstraktnih priča s jakom suštinom. Njihov dosad najvažniji nastup onaj je na Demofestu u Banja Luci gdje su osvojili dvije nagrade – za najboljeg gitarista i za najbolji bend na festivalu. Svoj prvi album pod nazivom ‘Lepota u Glavi’ izdaju sredinom 2018. u Banja Luci.

Nakon gostiju iz Srbije, na pozornicu se penju jake lokalne snage – The Fogsellers. Oni su šibenski electro-fusion bend koji je u listopadu 2017. godine izdao svoj album prvijenac “Smooth Simplicity” za sve moćniju splitsku etiketu Street Pulse, pod čijim okriljem osvajaju cijelu Hrvatsku i regiju. Već dvije godine zaredom počašćeni su nominacijama za najbolji hrvatski elektronski bend. Prije nego se upute na SuperUho i Dimensions festival, dođite ih poslušati na Martinsku gdje će uz sad već afirmirane skladbe prezentirati i nove materijale koji su u procesu objave.

Za after DJ program zadužena je ekipa L.U.Z. residents iz Splita, sastavljena od članova udruge Kontrast, zaslužne za nastanak i održavanje najboljeg novog festivala u Hrvatskoj 2018. – Lastova u zvijezdama. Cijena ulaznice je 20 kuna, a bit će ih moguće kupiti na ulazu.