Share
“Zarobljeno vreme” u Zagrebu

“Zarobljeno vreme” u Zagrebu

Dokumentarni film “Zarobljeno vreme” u ponedeljak uveče doživeo je zagrebačku premijeru u Muzeju suvremene umjetnosti, kojoj su između ostalih prisustvovali njegov glavni akter rok publicista Petar Peca Popović, i režiser i scenarista Milan Nikodijević.

Učesnici u filmu, autorska ekipa i brojna zagrebačka publika vrlo emotivno su ispratili 105 minuta “Zarobljenog vremena”, koje je kroz priču o Peci Popoviću i njegovom radu podsetilo na nastanak i razvoj rokenrol scene u Jugoslaviji.

Zagrebačka publika mogla je da zahvaljujući “Zarobljenom vremenu” vidi vrlo emotivna, ali i na momente duhovita i iskrena svedočanstva o jednom vremenu, kroz razvoj karijera nesumnjivo najznačajnijih autora od Ljubljane do Skopja, kao što su Goran Bregović, Vlatko Stefanovski, Josipa Lisac, Saša Lošić i brojni drugi.

Popović je kroz film pokazao i dokazao interes za sudbinu posla kojim se bavi od najranijih dana, napomenuvši da je svoju prvu novinarsku legitimaciju dobio upravo u Zagrebu. Upravo ta crta interesa za vlastiti posao može poslužiti brojnim i bandovima i mnogim drugima iz industrije kako se treba nositi sa izazovima onoga što se danas zove šou biznis.

Kritičar portala muzika.hr Zoran Tučkar ocenio je da je “film nostalgični ‘road trip’ po južnoslavenskom prostoru i zagubljenom vremenu, za razliku od većine biografskih filmova”, kao i da je Nikodijević “snimio solidan film o dragom, toplom i suosjećajnom čovjeku koji je dobrodošao svugdje gdje ima ljudi dobre volje koji vole dobar rokenrol”.

Publiku su nakon projekcije na noge digli Dejan Cukić i sve popularniji zagrebački Filmmusicorkestar s nekoliko svevremenskih hitova.

Nakon beogradske premijere u novembru, i sada zagrebačke, “Zarobljeno vreme” uskoro nastavlja svoj put po drugim odredištima, kako ga Popović naziva, “svog emotivnog zavičaja”.