Share
Završeno snimanje dugometražnog igranog filma “Mamonga”

Završeno snimanje dugometražnog igranog filma “Mamonga”

Snimanje trećeg dijela filma “Mamonga”, scenariste i reditelja Stefana Maleševića, realizovano je od 2. do 7. novembra 2018. godine na teritoriji Crne Gore i trenutno je u fazi postprodukcije.

Dvije priče filma su snimljene na lokacijama u Tuzli i Beogradu, a treća priča u Crnoj Gori, tačnije u Plužinama i Nikšiću.

Mamonga je moderan triptih o usamljenosti i otuđenosti, prikazan kroz posledice odluka koje glavni likovi donose u svojoj mladosti.

Film je finansijski podržan od strane Filmskog Centra Crne Gore na konkursu za manjinske koprodukcije 2017. godine i od strane Opštine Plužine.

Mamonga nastaje u koprodukciji Sarajevo Film Academy (Bosna i Hercegovina), Nana 143 (Srbija) i Code Blue Production (Crna Gora). Crnogorska koproducentkinja filma je Bojana Radulović ispred produkcijske kuće Code Blue Production, a izvršna producentkinja je Anja Sekulić.

Glavne uloge trećeg dijela filma pripadaju Momu Pićuriću, Dejanu Ivaniću i Draženu Pavloviću. Direktor fotografije je Bogdan Babović, scenografkinja Dragana Baćović, pomoćnik reditelja Katarina Bulajić, kostimografkinja Lidija Andrić, dizajner zvuka Bojan Palikuća, montažerka Jelena Maksimović.

  1. […] fazu postprodukcije ušao je debitantski igrani film reditelja Stefana Maleševića, „Mamonga“. Reč je o koprodukciji Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore, a projekat ovog filma […]

Comments are closed.