Share
Završni dio trilogije sastava Daughter

Završni dio trilogije sastava Daughter

daughter

Londonski trio Daughter objavio je novi spot za pjesmu “How”, finalni dio filmskog triptiha sa drugog albuma “Not To Disappear”.

Spotove su režirali BAFTA nominovani reditelji Iain Forsyth i Jane Pollard (reditelji nagrađivanog filma Nicka Cavea “20,000 Days on Earth”), a video “How” je inspirisan kratkom pričom “5.040”, jednom od tri izmišljene priče koje je napisao Stuart Evers.

Trilogiju koju čine “Numbers”, “Doing The Right Thing” i “How” nastalu prema pričama “Window”, “Dress” i “5040” možete pogledati u cjelini na sajtu Daughter Foreword na kome se nalaze i materijali sa snimanja.

Daughter čine Elena Tonra (vocal, gitara), Igor Haefeli (gitara) i Remi Aguilella (bubnjevi). Bend je nastao 2010, a debi album “If You Leave” iz 2013. godine našao se na britanskoj listi 20 najprodavanijih albuma.

Album “Not To Dissapear” objavljen je početkom januara za izdavačku kuću 4AD koju za Srbiju zastupa Lampshade Media i već je doživio veliki uspjeh, a sastavu Daughter donio brojne rasprodate nastupe širom Britanije. Za ovu godinu zakazana je turneja po Sjevernoj Americi, Australiji i Japanu kao i nastupi na značajnim svjetskim festivalima među kojima su Primavera Sound, Bonnaroo i Way Out West.

oslobodjenje.ba