Share
Zebas predstavlja novi spot i singl “Možda već sutra”

Zebas predstavlja novi spot i singl “Možda već sutra”

Nakon prvog spota za singl „U obilasku“, zagrebački bend Zebas predstavljaju spot za svoj drugi singl „Možda već sutra“.

“Pjesma govori o stanju ponekad svojstvenom svakom čovjeku – osjećaju bezizlaznosti i bespomoćnosti, ali i istovremenom traganju. Traganju za izgubljenom prošlošću, nedosanjanim susretima, propuštenim prilikama i budućim snovima. Unatoč tamnijim glazbenim tonovima, u svojoj srži ona je pjesma nade i iščekivanja. Iako nastala puno prije aktualnih okolnosti, “Možda već sutra” opisuje univerzalnu potrebu za utjehom koja je tu, nadohvat ruke… Možda već sutra…”, poručuju iz benda.

Spot za pjesmu potpisuje mladi domaći redatelj Filip Šarić, a svi kadrovi snimljeni su u „Zebas clubhouse“ radionici.

Na pjesmi gostuju Ivona Šarić (back vocal) i Jakob Filić (synth).

Zebas je bend koji predstavlja novi zvuk na glazbenoj sceni, a koji opisuju kao sinergiju indie rocka, popa i funka s utjecajima dancea.

Svevremenski tekstovi i vibrantna glazbena forma provest će vas ljubavnim putovanjima, osobnim traženjima i društvenim razmatranjima na nepretenciozan način. Ovisno o vlastitom shvaćanju istog. Od plesnih ritmova do suvremenih balada u kompaktnoj formi za moderno vrijeme.

Zebas predstavljaju i sviraju: Luka Zeba – akustična gitara / vokali, Matej Zeba – električna gitara, Roman Kovacs – bubnjevi i Matej Emer – bass gitara.

U zanimljivoj formaciji zvučnog muškog vokala i akustične ritam gitare, pulsirajućih dionica solo gitare i beskompromisne ritam sekcije, zovu vas da se odvažite i zaputujete s njima.

Kao svako biće, i ova skupina glazbenih romantičara predstavlja živi organizam koji se iz dana u dan razvija i mijenja oblike, a sve s jednim jedinim ciljem – dati novi zamah i pružiti dašak svježine domaćoj kulturnoj sceni. Bend konstantno radi na novim materijalima i priprema se za koncertnu sezonu jednom kad ove virusne i ‘potresne’ nedaće prođu, a do tada sve njihove aktivnosti možete pratiti putem Facebook, Instagram i YouTube kanala.

Zebas podržavaju i potiču odgovorno ponašanje u vrijeme koronavirusa te pozivaju na ostanak u domovima svih onih koji nisu neophodni na svojim radnim mjestima sa zajedničkim ciljem da se što prije vratimo normalnim okolnostima, novim glazbenim guštima, druženjima i koncertima. Svi materijali nastali su prije pandemije korona virusa.

#zebas #ostanidoma #uživajuglazbi