ŽEN Uroni u san

ŽEN spotom za singl ‘Uroni u san’ najavljuju novi album

Hrvatski all-girl DIY post-rock/dream-pop trio ŽEN slavi – 11 godišnjica benda, 8 godišnjica izdanja njihovog prvog albuma ”I onda je sve počelo’, 1 godina od vinilnog izdanja istog albuma. Idealna prilika da ŽEN izdaju novi singl i videospot ‘Uroni u san’, koji je bio premjerno prikazan kao dio Vox Feminae festivala.

Pjesma ‘Uroni u san’ je priča o uživanju u sadašnjem trenutku, prepuštanju strujama života i osluškivanju svoje intuicije – savršen je soundtrack za ovo doba u kojem se nalazimo. Razigrani spot za pjesmu producirao je, snimio i montirao Igor Bogdanović sa svojom Shortest Path produkcijom. Snimanje se odvijalo u jednoj divnoj šumi u blizini Zagreba, uz piknik atmosferu i puno smjeha.

ŽEN su svoj poslednji album ”Sunčani ljudi’ (Moonlee Records, Vox Project, Unrecords) objavile krajem 2017. godine, dok su u 2020 godini, kada su pod covid mjerama slavile 10 godina svog rada, objavile album ‘Blender’ koji sadrži 9 remixa njihovih pjesama koje su napravili razni glazbeni producenti koji sežu od statusa veterana do novih nada elektronske glazbene scene. Ove godine se u filmu ‘Časna posla (Nun of your bussiness)’ moglo čuti njihovu pjesmu ‘Mnogi’, originalnu skladbu za film. Najnoviji singl ‘Uroni u san’, kojinajavljuje četvrti studijski album, su članice benda snimile same u svom Tralala studiju u Zagrebu, smiksao ju je Saša Rajković Zarkoff, dok je mastering napravio nizozemski glazbeni producent Martijn Tyrell.

ŽEN se uskoro vračaju i na koncertne bine – u petak, 21.5. u dvorištu AKC Medika ćete imati prvu priliku, da čujete ‘Uroni u san’ u živo.     

Foto: Marina Uzelac

Total
0
Shares
Previous Article
ivan-jegdic-album-neka-cuju-me

Ivan Jegdić objavio debitantski album "Neka čuju me"

Next Article
serija-grafika-inspirisana-muzikom-bjesova

Serija grafika inspirisana muzikom Bjesova