Share
Že(r)tva dobre atmosfere: Cape Fear – ‘Harvest of the Gods’

Že(r)tva dobre atmosfere: Cape Fear – ‘Harvest of the Gods’

Smederevska metal scena ne miruje, a ne miruje ni Librarion Records&Fanzines!

Cape Fear, smederevski metal bend objavio je svoj prvi album pod nazivom Harvest Of The Gods na kaseti za Librarion Records.

Kada se spoji mističnost izumrlih naroda Srednje Amerike i izuzetno atmosferični doom/death metal, dobije se – novi album Cape Fear-a. Sa jednim EP-om iza sebe (Senka Crne Sablasti, poslušajte ovde), projekat se izdvaja svojom jednostavnošću u izvedbi, ali lirički i tematski potkovanom muzikom, kakvu možete čuti na aktuelnom EP-u pod nazivom Harvest of the Gods.

Vrhunska atmosfera, dve jake autorske ličnosti i jezgrovit koncept koji neće nikog ostaviti ravnodušnim, što se i pokazalo sudeći po reakciji publike. Iako je u pitanju doom/death, koji često znaju biti mnogo opori i teški kao žanrovi, “Harvest of the Gods” se utoliko izdvaja što je prijemčivijeg zvuka, zadržavajući prvobitnu tminu i snagu. Za sveukupnu dozu atmosferičnosti se pobrinuo Nenad Đorđević NajtmerR (Ex Patrias), koji je i mastermajnd ovog projekta. Album je sniman u poznatom smederevačkom studiju Psychoparadox, a učešće na albumu je uzeo i Srđan Branković, koji je svakako poznat publici od ranije kao istaknuti srpski gitarista svetskog kalibra.

Vizuelni deo albuma je u potpunoj sprezi sa tematikom albuma, a za njega su se pobrinuli Dragan Bogdanović (artwork i dizajn) i Borislav Kiković (logo).

Limitirani kasetni tiraž albuma Harvest of the Gods možete nabaviti direktno od izvođača, a u pripremi je i DIY CD izdanje. Takođe, album se može skinuti besplatno sa bilo kog od Bandcamp profila.

Bend čine : Srdjan Branković (Alogia, Psychoparadox) – vokali,gitare, bas i efekti; Nenad NajtmerR Djordjevic – bubnjevi, klavijature, bas sint, akustične gitare i efekti
Planovi benda za sada su promocija albuma i u nekom budućem periodu i koncertna izvedba kada se za to budu stvorili uslovi.


~

Cape Fear Bandcamp // Librarion Records & Fanzines Bandcamp

Cape Fear Facebook stranica // Librarion Records & Fanzines Facebook stranicaPsychoparadox studio