The-Pretenders-zagreb-lauba

Žestoka svirka The Pretendersa i Heaven 17 pregrijala zagrebačku Laubu

Peto, obljetničko Yammatovo moralo je nadmašiti sva dosadašnja – i jest! Lauba je bila doslovce kuća slave – ovoga puta Yammat FM u Zagreb je izravno iz R’n’R Hall of Fame po prvi put doveo legendarne The Pretenders i bend s prve stranice enciklopedije britanskog elektro zvuka, Heaven 17.

Svojim dosadašnjim rukopisom, koncertima Marca Almonda, ABC-ja i Anne Dudley, The Cardigans i Johnnyja Marra Yammatovo se etabliralo u jedan od najvažnijih društveno-glazbenih događaja sezone, a peto izdanje  Yammatova fueled by Cockta nadmašilo je sva dosadašnja. The Pretenders u Zagrebu zastaju u sklopu svoje ‘40th Anniversary Greatest Hits’ turneje. Taj bend s jednom od najdramatičnijih biografija, koji je 2005. izabran u R’n’R Hall of Fame, predvođen prvom damom rocka Chrissie Hynde u Zagreb dolazi nekoliko dana pred mastering svog novog albuma “Alone” koji izlazi u proljeće ove godine. Svih ovih desetljeća dosad The Pretenders nisu nastupali ni šire u regiji, no nepokolebljivo, ali uporno i tvrdoglavo s lakoćom oni prelaze most između punka, novog vala i pop glazbe poput nijednog drugog benda. I sve su to pokazali u Zagrebu, otvorivši s posljednjim albumom i istoimenom pjesmom “Alone” te “Gotta Wait” i tako nam dali do znanja da se čekanje isplatilo. Potom su svoju poruku publici odaslali s “Message”, “Kid” i “Down The Wrong Way”, a zatim nanizali hitove “Talk Of The Town”, “I Go To Sleep”, “Back On The Chain Gang”, “Private Life”, “Brass in Pocket”. I kao šećer na kraju, sjajan bis – “Thumbelina”, “The Wait”, “Precious” i “Middle Of The Road”.

Prethodno su prepunu Laubu dobro zagrijali i rasturili Heaven 17. Nije samo njihova generacija uživala, i nova je imala što naučiti i doživjeti – izveli su klasike “Fascist Groove Thang”, “Crushed”, “You’ve Lost That Loving Feeling”, a svojevrsni hommage Davidu Bowieju, umjetniku koji je, kako su rekli, inspirirao mnoge odali su live izvedbom njegove “Let’s Dance”. Zakucali su s “Let Me Go” i “Temptation”, a zvučalo je to jednako suvremeno kao i onda kada su nastale, davnih 80-tih prošlog stoljeća.

Prije i poslije koncerta publiku su dodatno svojim setovima zagrijavali SMS Deutsch i Dino Milić.

Yammatovi telefoni i društvene mreže ponovo su gorjeli od upita za najtraženijom ulaznicom u gradu. Ulaznice za ovaj glazbeno-scenski spektakl ovoga puta planule su u rekordnih 48 sati no oni koji su zakasnili dobili su ekskluzivnu priliku na sam dan koncerta nabaviti dodatnih 50 koje su odobrili sami The Pretenders. A za sve one koji nisu uspjeli skakutati u Laubi, Yammat je omogućio da se koncerti uživo prate putem posebnog live streama yammatovo.com te, dakako, na 102.5 MHz.

Glazbeni spektakl uživo nisu propustili ni brojni gosti, među onima koji su i ove godine odabrali Yammatovo u Laubi našli su se Robert Knjaz, Đelo Hadžiselimović, Matija Babić, Dražen Lalić, Robert Knjaz, Petar Beluhan, Coco Mosquito, Božo Skoko, Dražen Klarić, Boris Vlašić, Ante Ramljak, Damir Markovina, Aleksandar Dragaš, Dean Sinovčić i mnogi drugi.

Yammatovo u svom petom izdanju ponovo je potvrdilo – u studenom, u Zagrebu, događaj je na kojem se jednostavno mora biti.

Total
0
Shares
Previous Article
Parampaščad-bend

Intervju | Stefan Pantović (Parampaščad): "Uskoro izlazi naš album prvijenac"

Next Article
Thanks-For-The-Dance-by-Leonard -Cohen

Leonard Cohen 'Thanks for the Dance' na vrhu top lista