Share
ZEZ Festival warm-up izdanje: Brom 25. veljače u zagrebačkom KSET-u

ZEZ Festival warm-up izdanje: Brom 25. veljače u zagrebačkom KSET-u

Posljednje ZEZ Festival warm-up izdanje donosi avangardni ruski sastav Brom.

Posljednje warm-up izdanje ZEZ Festivala 2019. ugostit će jedan od najboljih ruskih sastava pa tako u ponedjeljak, 25. veljače u KSET-u slušamo Brom.

Moskovski Brom je ubojit omjer slobodne improvizacije, jazza i punka – koncentrirani i gusti avant-jazz s nemilosrdnom ritam sekcijom i uhoparajućim saksofonom.

Brom postoji više od 10 godina, a nastao je kao otpor protiv ustajale konformističke naravi tadašnje glazbene scene u Moskvi.
Od svog osnutka, Brom eksperimentira s različitim glazbenim izričajima, konstantno unoseći nove elemente u svoj zvuk.
Promijenili su nekoliko postava i svaka od njih imala je svoj specifičan zvuk, no ono što nikad nisu mijenjali je ogromna količina energije u nastupu.

Posljednji album “Sunstroke” je dosad najveći i najbeskompromisniji eksperimentalni korak za Brom ili, kako je to free jazz velikan Mats Gustafsson rekao, “One of the most amazing mixes of musical elements I have heard in a long freakin’ time. This music kicks serious ass.”
.
“Sunstroke” je snimio trio Dmitry Lapshin (bas), Anton Ponomarev (saksofon) i Yaroslav Kurilo (bubnjevi), no ubrzo nakon izdavanja pridružuje im se elektronički čarobnjak Felix Mikensky.

U spomenutoj postavi svirat će u KSET-u i pokazati zašto su jedni od najpoznatijih avangardnih umjetnika Moskve.

Karte su u pretprodaji u Dirty Old Empireu i KSET-u po cijeni od 30 kn dok će na dan koncerta cijena iznositi 45 kn.