Share
Zimski Blokstok u Gerili i Kulturnom Centru Novog Sada

Zimski Blokstok u Gerili i Kulturnom Centru Novog Sada

Novo izdanje novosadskog Blokstok festivala biće održano 1. juna u parku pored železničke stanice u Novom Sadu. Dok čekamo line up za ovu godinu, imaćemo prilike da vidimo i Blokstok u zimskom izdanju i to kroz dva događaja – projekcija filma “20 godina Blokstoka” i koncert grupe PogonBgd iz Beograda.
“Zimski Blokstok organizujemo drugu godinu za redom, i nadamo se da će ovaj događaj prerasti u lepu tradiciju. Cilj Zimskog Blokstoka kao takvog jeste da “premostimo” period od godinu dana između dva festival i da polako zagrevamo publiku za leto”, kaže jedan od organizatora festivala Marko Tančik.
Ogranizatori dodaju da ove godine imaju i poseban motiv, jer je uz podršku Gradske uprave za Kulturu Novog Sada snimljen dokumentarni film “Blokstok, 20 godina” koji će premijerno biti emitovan iste večeri kada je i Zimski Blokstok, dakle u petak 01.02. u 21.00 čas u Kulturnom Centru Novog Sada.
“Odabir ovog datuma nije slučajan, drago nam je što imamo priliku da baš za Dan Novog Sada sugrađanima prezentujemo nešto što smatramo krunom svog dosadašnjeg rada na razvoju festival,” dodaje Tančik.
Više informacija o samom koncertu i projekciji možete pronaći na Fejzbuk stranici Festivala. Zbog ograničenog broj mesta, organizatori apeluju na posetice da kupe ili rezevišu karte što pre. Jedna ulaznica važi i za projekciju i sam koncert.