Share
Zucchero najavio novi studijski album „D.O.C.“, koji će uživo predstaviti i u Zagrebu

Zucchero najavio novi studijski album „D.O.C.“, koji će uživo predstaviti i u Zagrebu

Zucchero najavio novi studijski album, koji će uživo predstaviti i u Zagrebu! Pred hrvatskom publikom nastupit će 29. listopada 2020. godine u Koncertnoj dvorani Lisinski

Jedan od najcjenjenijih talijanskih glazbenika – Zucchero „Sugar“ Fornaciari, najavio je objavu iščekivanog novog studijskog albuma! Naslova „D.O.C.“ izdanje će biti objavljeno 8. studenog ove godine, a uz naslovnicu albuma, otkriven je i popis pjesama.

Album „D.O.C.“ bit će njegovo 14. po redu studijsko izdanje, donosi 11 novih pjesama, a naslijedit će „Black Cat“ iz 2016. godine. Uz najavu novog studijskog izdanja, Zucchero je ovih dana predstavio i veliku europsku turneju kojom će novi album predstaviti i uživo. Prema objavljenim datuma, turneja će započeti 6. lipnja 2020. godine u Glasgowu, a na popisu koncertnih postaja našao se i Zagreb, gdje će s pratećim bendom nastupiti 29. listopada 2020. u Koncertnoj dvorani Lisinski.

Kroz dugogodišnju karijeru postigao je niz zamjećenih uspjeha i prometnuo su u jednog od ponajboljih i svjetski priznatih talijanskih glazbenika; njegovi albumi prodani su u više od 60 milijuna primjeraka diljem svijeta; jedan je od rijetkih talijanskih glazbenika nominiranih za prestižnu nagradu Grammy; bio je među prvim zapadno-europskim glazbenim imenima koji su nastupili u Kremlju nakon pada berlinskog zida, dok se njegov koncert u Havani 2012. godine pred 80.000 posjetitelja smatra najposjećenijim nastupom stranog glazbenika na Kubi, za vrijeme embarga.

Koncertnu magiju koju stvara Zucchero, hrvatska publika će moći doživjeti 29. listopada sljedeće godine u zagrebačkom Lisinskom, gdje nas očekuje glazbeno putovanje i veliko slavlje uz dobro poznate singlove, kao i pregršt novog materijala s albuma „D.O.C.“, čija objava slijedi 8. studenog.

Ulaznice za koncert u Lisinskom kreću u prodaju 9. listopada, a bit će dostupne po cijeni od 210, 280, 350, 420 i 490 Kn na www.lisinski.hr te blagajni Dvorane.

„D.O.C.“ – popis pjesama:

 1. Spirito nel buio
 2. Soul Mama
 3. Cose che già sai feat. Frida Sundemo
 4. Testa o croce
 5. Freedom
 6. Vittime del Cool
 7. Sarebbe questo il mondo
 8. La canzone che se ne va
 9. Badaboom (Bel Paese)
 10. Tempo al tempo
 11. Nella tempesta
 12. My Freedom (bonus track)
 13. Someday
 14. (bonus track)
 15. Don’t let it be gone feat. Frida Sundemo (bonus track)